Kelemen:Mesajul UDMR la Cotroceni:cei ce au câştigat alegerile au dreptul de a nominaliza un premier

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că mesajul Uniunii a fost că cei care au câştigat alegerile, care au majoritate, "au tot dreptul şi responsabilitatea de a forma Guvernul, de a nominaliza un premier", fiind vorba de Victor Ponta.

338 afișări
Imaginea articolului Kelemen:Mesajul UDMR la Cotroceni:cei ce au câştigat alegerile au dreptul de a nominaliza un premier

Kelemen Hunor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că discuţiile cu preşedintele Traian Băsescu au durat circa 30 de minute şi s-au purtat "respectând litera şi spiritul Constituţiei".

"A fost o consultare scurtă, conform Constituţiei, respectând litera şi spiritul Constituţiei, nu a durat mai mult de 30 de minute. Punctul nostru de vedere a fost foarte clar, cei care au câştigat alegerile, cei care au majoritate, au tot dreptul şi responsabilitatea de a forma guvernul, de a nominaliza un premier. Asta a fost poziţia UDMR. De aici se poate deduce că e vorba de propunerea majorităţii, e vorba de Victor Ponta", a spus liderul UDMR.

Întrebat ce reacţie a avut preşedintele Traian Băsescu legat de mesajul UDMR, Kelemen a precizat că şeful statului nu a spus nimic, "doar a ascultat pe toată lumea şi a spus că la ora 12.00 va face un anunţ privind nominalizarea viitorului premier".

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor partidelor prezenţi la consultările de la Cotroceni că va anunţa premierul desemnat la ora 12.00, iar preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost singura propunere a partidelor pentru poziţia de prim-ministru, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Conform surselor citate, şeful statului le-a spus celor prezenţi la consultări că va anunţa în mod public desemnarea premierului la ora 12.00.

Din partea partidelor, singura propunere pentru poziţia de prim-ministru a fost Victor Ponta, susţinută de partidele din USL, respectiv PSD, PNL, PC şi UNPR, au relatat aceleaşi surse.

Consultările de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare, pe tema desemnării premierului, s-au încheiat, acestea durând aproximativ 20 de minute. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici