Kelemen: UDMR nu a primit invitaţie să vină la guvernare. Foarte repede USL va găsi o soluţie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că nu a primit nicio invitaţie pentru a intra la guvernare şi este prea devreme să se discute de aşa ceva, pentru că există USL arătând că foarte repede Uniunea va găsi o soluţie de a merge mai departe.

163 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR nu a primit invitaţie să vină la guvernare. Foarte repede USL va găsi o soluţie

Kelemen Hunor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Nu am primit nicio invitaţie (de a intra la guvernare - n.r.) şi e prea devreme să discutăm de aşa ceva pentru că există USL. Până când există USL această întrebare nu există, ei sunt acum în familie, au nişte probleme familiale. Trebuie să şi le rezolve fiecare cum poate", a precizat Kelemen întrebat dacă UDMR a fost invitat la guvernare.

Kelemen Hunor a spus că UDMR nu are cum să fie invitată la guvernare în acest moment pentru că foarte repede USL va găsi o soluţie pentru a merge mai departe.

"Nu am fost invitaţi, nu avem cum să fim invitaţi în acest moment pentru că foarte repede USL va găsi o soluţie pentru a merge mai departe. România să aibă un guvern stabil. Nu au spus oamenilor: «Vom guverna până în februarie 2014 după care ne vom certa»", a adăugat liderul UDMR.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, afirmă că Uniunea nu are discuţii în privinţa intrării la guvernare, dar ar pune condiţii premergătoare unei eventuale negocieri, precum problema simbolurilor, Tamas susţinând că UDMR nu poate fi "cumpărată politic" cu săli de sport sau drumuri.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirma că Uniunea Social-Democrată are o majoritate fragilă, ce îi permite însă să guverneze în cazul ruperii USL, dar că pentru el este important să se ţină de cuvânt şi faţă de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.

El preciza că nu are o problemă în a se lăsa criticat pentru a doua oară că invită UDMR la guvernare, aşa cum s-a întâmplat după alegerile parlamentare din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici