Kim Jong-un NU a murit. Scrisoare trimisă de liderul nord-coreean ca semn de viaţă

De trei zile, presa internaţională se întreabă dacă liderul nord-coreean Kim Jong-un mai este încă în viaţă. Mai multe ziare din China şi din Japonia au scris că dictatorul se află în comă sau chiar că ar fi murit în urma unei operaţii pe cord deschis. În urmă cu câteva ore, Kim Jong-un a dat un prim semn de viaţă, trimiţându-le o scrisoare de laudă muncitorilor care contruiesc oraşul Samjiyon, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte nord-coreene.

22617 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un NU a murit. Scrisoare trimisă de liderul nord-coreean ca semn de viaţă

Scrisoarea a fost publicată de Rodong Sinmun, ziarul de stat al Coreei De Nord, care are ca principală rubrică “Activităţile Liderului Suprem”. Pe site-ul publicaţiei, agenda lui Kim Jong-un este actualizată atât de des încât pare că şeful statului face mai multe lucuri în acelaşi timp.

Oraşul Samjiyon este locul de naştere al lui Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un şi fost liber corean, motiv pentru care întreaga zonă va fi renovată şi transformată complet. Într-o ceremonie fastuoasă de la începutul lunii decembrie, liderul nord-coreean a inaugurat noile staţii de cale ferată, o infrastructură modernă de energie electrică şi de telecomunicaţii şi câteva sute de clădiri. Oraşul se află la poalele Muntelui Paektu - sau „Muntele Sacru”.

Trenul blindat al lui Kim Jong-Un a fost observat săptămâna aceasta într-o staţiune rezervată exclusiv familiei Kim. „Prezenţa trenului în zonă nu înseamnă neapărat că şi conducătorul ţării se află în acelaşi loc şi nici nu este un indiciu clar despre sănătatea sa, însă întăreşte zvonurile potrivit cărora Kim Jong-un se află în respectiva staţiune de lux”, spune un raport citat de Reuters.

Speculaţiile despre sănătatea lui Jong-il sunt alimentate şi de faptul că Phenian-ul încă nu a infirmat informaţiile apărute în presa chineză şi în cea japoneză, deşi ele au fost preluate în întreaga lume.

 

Autor: Bogdan Nicolai

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici