Klaus Iohannis, alături de Barack Obama la Casa Albă - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis, care participă la summit-ul privind securitatea nucleară de la Washington, a publicat vineri, pe Facebook, o poză în care apare alături de preşedintele american Barack Obama, la Casa Albă.

6751 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, alături de Barack Obama la Casa Albă - FOTO

Klaus Iohannis, alături de Barack Obama la Casa Albă - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la cina găzduită de preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la summit, poza făcând parte din protocolul evenimentului. În programul oficial al vizitei lui Iohannis la Washington nu figurează o întrevedere cu preşedintele american.

Vineri, în cadrul summit-ului, preşedintele va participa şi la un dejun de lucru şi la discuţia pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali şi utilizarea parţială a acestuia.

La finalul Summitului Securităţii Nucleare, preşedintele va susţine vineri o declaraţie de presă, în jurul orei 17:30 (00:30 - ora României).

Ulterior, se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Washington D.C. (ora 03.00, ora României).


Iohannis: Vreau să-i asigur pe toţi că voi avea consultări cu toate partidele pe legile securităţii

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Washington, a declarat că va chema partidele la consultări, în săptămânile următoare, pentru a discuta despre legile din domeniul securităţii naţionale.

"Ecoul din ţară mă bucură. Dacă politicienii aşteaptă aceste consultări înseamnă ca au înţeles mesajul meu vreau să-i asigur pe toţi că în următoarele săptămâni voi avea consultări cu toate partidele politice. Vom aduna şi experţi care vin să propună câteva idei în domeniu şi sper să reuşim în cel mai scurt timp să începem un proces de modernizare şi actualizare a întregii legislaţii", a declarat şeful statului, la Washington, unde participă la summit-ul privind securitatea nucleară.

Miercuri, senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei parlamentare de control SRI, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis îi va chema pe liderii partidelor parlamentare la consultări pentru a-i convinge să adopte în regim de urgenţă legea privind cartelele prepay şi legea securităţii cibernetice.

Şeful statului a făcut acest anunţ în şedinţa de bilanţ al SRI pe anul 2015, potrivit senatorului. “Preşedintele a spus că va vorbi cu liderii partidelor să-i convingă că aceste modificări sunt importante şi că există un vid legislativ din acest punct de vedere“, a declarat senatorul Daniel Savu.

Senatorul a mai spus că preşedintele nu a precizat când îi va chema pe liderii partidelor parlamentare la consultări. “A spus doar că sunt modificări importante în interesul siguranţei naţionale şi s-a angajat să discute cu liderii partidelor despre acestea“, a completat Savu.

Joi, preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat că există această informaţie privind consultările, iar social-democraţii vor participa la discuţiile convocate de şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici