Klaus Iohannis anunţă consultări cu partidele parlamentare, joi, pentru formarea unui nou Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, miercuri, la ora 18.30, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în contextul în care Guvernul Orban a fost demis.

996 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis anunţă consultări cu partidele parlamentare, joi, pentru formarea unui nou Guvern

Ora 18.30: Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, după ce Guvernul Orban a fost demis

Redăm cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va consulta, joi, cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Cabinetul Orban a fost demis în urma moţiunii de cenzură iniţiate de PSD şi UDMR.

„Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultari care începe mâine (joi-nr), la ora 12:00. Mâine seară, după ce voi termină consultările, probabil voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

„Am fost şi rămân adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică care duce la alegeri anticipate. Dacă o să constat că partidele nu doresc sau nu înţeleg acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern care vine cu agendă reformatoare. Un guvern care este construit în jurul PNL, să fie foarte clar ce se va întâmplă în continuare”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.
 
„După părerea mea e inadmisibil să pierdem timpul şi nervii pentru că avem în continuare un PSD care nu doreşte reforme. PSD să stea în opoziţie, să se transforme într-un partid democratic şi european şi după să vină în faţa electoratului. Soluţia e reîntoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare, să avem o majoritate parlamentară care vrea să reformeze şi să îmbunătăţească viaţa omului de rând. Şi avem partide care vor să se implice, sunt în mod real democratic şi care vor să se pună la dispoziţia românilor”, a adăugat Iohannis.

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, miercuri, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR a fost votată de 261 de parlamentari, a anunţat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
orban,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici