Klaus Iohannis: Cred că o nouă Lege a pensiilor ar fi utilă / Olguţa Vasilescu îl contrazice: Preşedintele spune ce i-a spus ministra Baubau, care nu înţelege nimic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că o nouă Lege a pensiilor ar fi necesară, deoarece mulţi pensionari şi şefi de instituţii publice au semnalat inechităţi în legea actuală. Şeful statului susţine că Guvernul Orban va face o analiză în acest sens.

1913 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Cred că o nouă Lege a pensiilor ar fi utilă / Olguţa Vasilescu îl contrazice: Preşedintele spune ce i-a spus ministra Baubau, care nu înţelege nimic

Klaus Iohannis: Cred că o nouă Lege a pensiilor ar fi utilă

„Cred că o nouă Lege a pensiilor ar fi utilă, în condiţiile în care foarte mulţi pensionari şi conducători de instituţii publice semnalează inegalităţi şi inechităţi în actuala lege a pensiilor. Asta e o chestiune însă care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă a chestiunilor şi în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit”, a declarat Klaus Iohannis.

Actuala Lege a pensiilor a fost promulgată în iulie 2019 şi prevede o creştere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 şi încheind cu 1 septembrie 2021.

Astfel, valorile punctului de pensie sunt următoarele:
a) la data de 1 septembrie 2019 - 1.265 lei;
b) la data de 1 septembrie 2020 - 1.775 lei;
c) la data de 1 septembrie 2021 - 1.875 lei.

Vasilescu, despre legea pensiilor: Iohannis spune ce i-a spus ministra Baubau,care nu înţelege nimic

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declară, joi, că nu este nevoie de o nouă lege a pensiilor, aşa cum a anunţat premierul Ludovic Orban, fiind nevoie doar de aplicarea celei în vigoare, care prevede deja recalcularea pensiilor.

„A ieşit şi Klaus Iohannis să se plângă că trebuie o nouă lege a pensiilor, fiindcă a noastră nu corectează inechităţile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regulă, nu inţelege nimic din acel minister! Reiau: noua lege a pensiilor corectează inechităţile din sistem, dar pentru asta TREBUIESC RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, când se intră pe noua formulă de calcul care se cheamă VPR (valoare punct referinţă). Nu le trebuie altă lege, trebuie să o aplice pe asta, care nu a intrat în vigoare decât cu creşterea punctului de pensie în 2019 şi ar trebui ca şi în 2020 să crească punctul la 1775 lei. Eu le-am şi desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindcă am vaga bănuială că oamenii nu pricep decât aşa!", a scris Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici