Klaus Iohannis explică de ce chinezii pot construi un spital nou în şase zile: Au sistem autocrat care dispune şi execută

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în Wuhan poate fi construit un spital în şase zile pentru că în China există un sistem autocrat care dispune şi execută. Şeful statului a precizat că, prin comparaţie, România are un sistem democratic cu reguli europene şi proceduri total diferite.

10379 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis explică de ce chinezii pot construi un spital nou în şase zile: Au sistem autocrat care dispune şi execută

Sursa FOTO: Profimedia

Întrebat cum ar fi posibil ca statul român să accelereze procesul construirii spitalelor, în contextul în care în oraşul Wuhan va fi construit un spital în doar şase zile, Klaus Iohannis a explicat că România este un stat democrat care are proceduri distincte în care trebuie să parcurse mai multe etape.

„Sunt proceduri total diferite. În China, după cum poate ştiţi, funcţionează un sistem autocrat care dispune şi execută. Iar la noi funcţionează un sistem democrat, cu reguli europene, care pregăteşte documentaţia, după care se fac licitaţiile şi se caută finanţările respective. În acest fel, la noi durează mai mult”, a afirmat Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că spitalele regionale ar fi putut fi făcute mai rapid.

„Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum şi sper să găsim forme de accelerare a procedurii”, a conchis Iohannis.

Autorităţile din oraşul chinez Wuhan, de unde a pornit epidemia de coronavirus, au anunţat sâmbătă că au decis să construiască un al doilea spital dedicat tratării pacienţilor cu această afecţiune, potrivit Reuters.

Construirea primului spital pentru pacienţi infectaţi cu noul virus a început deja, tot la Wuhan, iar acesta ar trebui să fie finalizat până pe 3 februarie.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat comisia naţională de sănătate din China într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici