Klaus Iohannis l-a propus tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier / Preşedintele a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

6702 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis l-a propus tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier / Preşedintele a semnat decretul

Ora 18:00: Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, după consultările avute cu partidele

„Următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele parlamentare îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Şeful statului a subliniat că Guvernul Orban a vrut reformarea statului şi a venit cu măsuri „în favoarea României”, spre deosebire de PSD.

„ Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vina cu îmbunătăţiri pe legislaţia electorală, măsuri economice şi sociale în interesul României,. A dorit să repare greşelile care au fost făcute de guvernele PSD. Pe de altă parte avem un PSD care are încă foarte mulţi parlamentari şi care se opune acestor schimbări. Un guvern care vrea să mişte lucrurile şi un PSD care doreşte să oprească lucrurile. Doar ultimul exemplu cred că este elocvent. PNL prin Guvernul Orban a dorit să aducă îmbunătăţiri legislaţiei electorale cu privire la alegerile locale. A vrut să reintroducă alegerea primarilor în două tururi. PSD a depus moţiune şi a trecut”, a completat Iohannis.

Iohannis: Am prezentat liderilor de partide opţiunea anticipatelor

Preşedintele a afirmat că le-a propus partidelor parlamentare un consens pentru declanşarea alegerilor anticipate. Şeful statului susţine că aşteaptă ca liderii partidelor să ia o decizie în acest sens.

„Întoarcerea la electorat este soluţia corectă, este soluţia care satisface nevoia de democraţie în România. Mai simplu spus, întoarcerea la electoral înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune. Am prezentat partidelor această opţiune. Unii au fost de părere că e bine, alţii că trebuie să se mai consulte în partid. Este normal şi pot să înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne în forurile lor. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Klaus Iohannis a avut, joi, la Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Şeful statului a anunţat că îl propune pentru funcţia de premier tot pe Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează pe Orban pentru funcţia de premier
 
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, decretul prin care îl desemnează pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier. Liderul PNL urmează să vină în Parlament în termen de 10 zile pentru a cere votul de încredere.
 
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 6 februarie a.c., decretul prin care îl desemnează pe domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, prevede decretul semnat de Klaus Iohannis.
 
Documentul a fost semnat la scurt timp după anunţul preşedintelui de la Palatul Cotroceni.

Ştirea iniţială:

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, joi, la ora 18:00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, după consultările pe care le-a avut cu partidele parlamentare, în vederea formării unui nou Guvern.

Este posibil ca şeful statului să anunţe şi ce propunere de premier a acceptat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
consultări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici