Klaus Iohannis, la Timişoara, unde participă la evenimente dedicate Revoluţiei din 1989

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a ajuns, marţi după-amiază, la Timişoara, unde va participa la mai multe evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţie, el fiind primit la Primărie de către edilul-şef Nicolae Robu şi urmând să depună o coroană la Monumentul Eroilor Revoluţiei.

551 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, la Timişoara, unde participă la evenimente dedicate Revoluţiei din 1989

Klaus Iohannis, la Timişoara, unde participă la evenimente dedicate Revoluţiei din 1989 (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a ajuns la ora 16.30 la Primăria Timişoara, venind însoţit de o coloană oficială de la aeroport, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El nu a făcut declaraţii jurnaliştilor, fiind primit de către primarul Nicolae Robu (PNL) în biroul acestuia.

Ulterior, Klaus Iohannis se va îndrepta spre Cimitirul Eroilor, unde va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei.

De la ora 17.30, Klaus Iohannis va transmite, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, un mesaj către cadre didactice, cercetători şi studenţi, la eveniment urmând să asiste peste 500 de persoane.

La ora 18.00, preşedintele ales va merge la Catedrala Mitropolitană, unde va participa la aprinderea de candele pe treptele lăcaşului de cult, acolo unde mai mulţi tineri au fost împuşcaţi în timpul Revoluţiei.

Tot acolo, la aceeaşi oră, Corul Operei Române va susţine un microrecital in memoriam, iar la ora 19.00 Klaus Iohannis va transmite de pe scena Operei un mesaj către români, apoi va asista la Concertul de Gală de colinde susţinut de Corul Naţional Madrigal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici