Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuca

  • Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuca.
  • Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, la Templul Coral din Bucureşti.
419 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuca

„Cu prilejul sărbătorii Hanuca 5783 transmit salutul meu călduros şi felicitări conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din ţara noastră. Cu fiecare braţ al menorei, actualizând metafora solidarităţii pentru evreii din România şi întreaga lume, Hanuca aprinde flacăra credinţei şi a speranţei. Generaţii de evrei şi-au trecut, de-a lungul timpului, torţa acestei frumoase tradiţii, împărtăşindu-ne bogăţia valorilor noastre comune: libertate, adevăr, respect şi iubire pentru semeni. Luminile menorei celebrează credinţa, viaţa şi fraternitatea, menţin vie amintirea celor care au participat la edificarea României moderne. Ritualul inaugural al primei seri de Hanuca este şi un prilej de evocare a contribuţiilor remarcabile pe care comunitatea evreiască din România le are în construirea binelui comun. Totodată, <Sărbătoarea luminii> ne îndeamnă să reflectăm şi la ameninţarea extremismului şi a xenofobiei, care proliferează în lumea contemporană, şi de care nici România nu este ocolită. Lecţiile dureroase ale istoriei trebuie să reprezinte mereu un imbold care să ne determine să respingem şi să condamnăm ferm discursul urii”, se arată în mesaj.

„Cu căldura şi forţa acestor gânduri”, Iohannis este alături de comunităţile evreieşti din România reunite de spiritul generos al sărbătorii Hanuca şi le urează ca lumina ei să aducă împreună, în comuniune, pace şi prosperitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici