Klaus Iohannis, mesaj în limba maghiară pentru Marcel Ciolacu şi PSD. Ce le-a transmis şeful statului

10645 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, mesaj în limba maghiară pentru Marcel Ciolacu şi PSD. Ce le-a transmis şeful statului

Klaus Iohannis, mesaj în limba maghiară pentru Marcel Ciolacu şi PSD. Ce le-a transmis şeful statului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că atâta timp cât va fi preşedinte o lege care prevede autonomia Ţinutului Secuiesc nu va exista.

Şeful statului a profitat de ocazie şi a transmis un mesaj în limba maghiară social-democraţilor şi liderului acestora.   „Jó napot kívánok, PSD! (...) Jó napot, Ciolacu!”/„Să aveţi o zi frumoasă PSD! (...) O după-amiază frumoasă, Ciolacu!”, a fost mesajul în limba maghiară transmis de şeful statului social-democraţilor, care a continuat cu un atac dur: „Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”. 

  Un proiect de lege pentru autonomia Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor pe 23 aprilie 2020   Proiectul care prevede că Ţinutul Secuiesc va avea preşedinte şi limba oficială va fi maghiara fusese înaintat către Senat, care e for decizional în acest caz Pe site-ul Parlamentului României apare că  proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor ca urmare a depăşirii termenului de 45 de zile, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituţia României. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor în data de 23 aprilie 2020, fiind deja trimis Senatului.

Marcel Ciolacu: PSD NU susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc!   „PSD NU susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege şi îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională”, anunţă Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook..   Scandal după ce deputaţii au adoptat tacit autonomia Ţinutului Secuiesc. Senatul se va reuni într-o şedinţă specială de plen azi

Senatorii se întrunesc azi, la ora 14:00, într-o şedinţă de plen de urgenţă pentru a respinge proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, după ce acesta a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere sau vot. Iniţiatorii susţin că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici