Klaus Iohannis: Nu am propus premierului în niciun fel demisia

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că nu a cerut demisia premierului Ludovic Orban pentru a declanşa procesul prin care să aibă loc alegeri anticipate. De asemenea, şeful statului a negat că va exista o criză politică dacă vor avea loc alegerile parlamentare anticipate.

138 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Nu am propus premierului în niciun fel demisia

Klaus Iohannis: Nu am propus premierului în niciun fel demisia

"Eu nu am propus Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. Noi discutăm pe oportunităţi politice şi dacă voi cere eu vreodată vreunui Guvern demisia veţi auzi acest lucru de la mine. Vă amintesc că am cerut demisia unor guverne, câteodată cu succes, câteodată demisia a venit puţin mai târziu. Auzim tot felul de retorici şi de la PSD şi de la alte partide. Fiecare vine cu sfaturi, dar eu vă spun foarte clar semnalele date de români sunt evidente şi alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine", a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că "merită" ca România să aibă anticipate.

"Nu se intră în nicio criză politică, se intră într-o procedură care face ca românii să îşi poată exprima votul şi pentru Parlamentul României. Dacă se vor face paşi în această direcţie, vor exista consultări formale. Merită să avem anticipate. Este vorba de un an întreg, în care, dacă ne mişcăm bine putem avea alegeri anticipate şi putem face exact ceea ce îşi doresc românii – să avem altă putere, altă majoritate şi să venim cu soluţii rapide, realiste în interesul românilor", a explicat Iohannis.

Premierul şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că a stabilit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, organizarea mai devreme de termen de alegeri parlamentare.

În timp ce PNL consideră că alegerile anticipate ar trebui organizate odată cu localele, UDMR susţine ideea organizării de alegeri parlamentare mai devreme cu trei săptămâni înainte de locale.

Pe de altă parte, ALDE nu susţine demersul de grăbire al alegerilor parlamentare.

PSD se opune unei astfel de iniţiative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici