Klaus Iohannis, prima reacţie după votul dat de statele membre ale UE: Confirmă aprecierea pentru competenţa lui Kovesi

Klaus Iohannis a declarat că votul de joi din COREPER al statelor membre ale UE confirmă aprecierea pentru pregătirea şi competenţa Laurei Codruţa Kovesi. Şeful statului a precizat că rezultatul reprezintă o victorie importantă pentru România.

811 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, prima reacţie după votul dat de statele membre ale UE: Confirmă aprecierea pentru competenţa lui Kovesi

Klaus Iohannis, prima reacţie după votul dat de statele membre ale UE: Confirmă aprecierea pentru competenţa lui Kovesi

„Salut votul acordat astăzi (joi - n.r.) în reuniunea Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruţa Kövesi pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European. Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanţial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experienţa şi competenţa doamnei Kövesi”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis, joi, MEDIAFAX.

Preşedintele României mai spune că va continua să acţioneze şi să sprijine românii integri şi profesionişti în funcţii de conducere ale instituţiilor europene.

„Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei şi în apărarea statului de drept. Aşa cum am acţionat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenţi şi profesionişti în funcţii de conducere la nivelul instituţiilor Uniunii Europene”, a conchis Klaus Iohannis.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Potrivit surselor MEDIAFAX, au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Surse europene au declarat pentru MEDIAFAX că votul urmează să se comunice Parlamentului European, apoi va mai fi o întâlnire a Consiliului miniştrilor care vor lua act de decizia din COREPER, unde s-a votat pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european.

Taguri:
iohannis,
kovesi,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici