Klaus Iohannis s-a întâlnit de două ori cu Joe Biden şi l-a invitat la Bucureşti

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că s-a întâlnit de două ori cu preşedintele SUA, Joe Biden, pe care l-a invitat la Bucureşti.
  • În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.
1139 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis s-a întâlnit de două ori cu Joe Biden şi l-a invitat la Bucureşti

Klaus Iohannis s-a întâlnit de două ori cu Joe Biden şi l-a invitat la Bucureşti

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, după discuţiile din cadrul Summit-ului NATO, că l-a invitat pe preşedintele SUA, Joe Biden, la Bucureşti.

„Am avut două discuţii scurte cu preşedintele Biden. Prima a fost chiar la început, unde, împreună cu preşedintele Duda, am ţinut să-l salutăm pe preşedintele Biden, să ne exprimăm mulţumirea faţă de prezenţa domniei sale în Summit-ul B9. A fost o prezenţă consistentă, a avut un discurs foarte solid. Evident, am dorit să ne asigurăm că, în continuare, avem un parteneriat strategic foarte solid şi că avem întreaga atenţia a parteneriatului strategic pentru flancul estic. Preşedintele Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit şi foarte mult pentru a sprijini România şi Polonia. În cea de-a doua, tot scurtă, discuţie, spre finalul Summit-ului, l-am invitat în România. I-am spus că îmi doresc să continuăm discuţia foarte bună pe care am început-o în 2015 şi că îmi doresc foarte mult să întărim parteneriatul strategic între România şi SUA. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a spus Iohannis.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, afirmă un oficial de la Washington citat de postul CNN.

Conform oficialului citat, discuţiile preşedintelui Joseph Biden cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedintele Poloniei, Andrej Duda, şi cu liderii ţărilor baltice s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei.

Joseph Biden a comunicat că vrea "o relaţie stabilă şi constructivă cu Rusia, dar va reacţiona la activităţile negative ale Moscovei".

În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi a reafirmat angajamentul de a contracara "ameninţările generate de Rusia", precizează oficialul de la Washington citat de CNN.

Pe agenda discuţiilor lui Joseph Biden cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice a fost şi criza din Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici