Klaus Iohannis şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei: Viziunea mea, ca preşedinte - România lucrului bine făcut! - FOTO

Klaus Iohannis şi-a lansat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei. Iohannis a spus că viziunea sa este "România lucrului bine făcut", intrând în competiţie cu gândul "să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea" şi că îşi provoacă contracandidaţii la o dezbatere serioasă.

3383 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei: Viziunea mea, ca preşedinte - România lucrului bine făcut! - FOTO

Klaus Iohannis şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei: Viziunea mea, ca preşedinte - România lucrului bine făcut! (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mărturisesc, nu e uşor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici, nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar. Nu m-am gândit că eu, un profesor de liceu, cu nume de neamţ, dintr-un oraş din centrul ţării, voi fi astăzi în faţa a zeci de mii de oameni entuziaşti, vorbind în numele a milioane de susţinători, cu o viziune pentru România. Democraţia şi libertatea au făcut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetăţenii acestei ţări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră, voi aţi făcut acest lucru posibil. Este o onoare şi o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie pentru Preşedinţia României cu încredere şi convingere", a afirmat Iohannis în faţa susţinătorilor prezenţi la mitingul ACL din Piaţa Victoriei.

El a mai spus că este "un om al faptelor, nu al vorbelor goale", "un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului şi spectacolului", "un om care construieşte, nu care distruge".

"Viziunea mea, ca preşedinte al României, poate fi spusă simplu, dar cuprinzător: România lucrului bine făcut! (...) Eu vă spun cu toată convingerea: în România se poate! Am intrat în competiţia prezidenţială cu acest gând: să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea! O Românie a lucrului bine făcut!", a continuat el.

El s-a referit în acest sens la "o ţară care merge înainte pe drumul ei european şi euroatlantic", "care îşi pune banii să producă dezvoltare economică, locuri de muncă bine plătite, şi nu îi pierde în câteva buzunare de partid", "care încurajează iniţiativa, şi nu o sufocă prin taxe şi impozite fără noimă", "care găseşte soluţii durabile la sistemul de pensii, nu una care se împrumută an de an pentru a le plăti", "care investeşte în oameni, în educaţia lor, care îşi ţine acasă specialiştii din economie, din cercetare, din sănătate, preţuindu-le pregătirea şi munca", "o ţară în care oamenii nu mor cu zile pentru că sistemul de sănătate e bolnav", "o ţară care nu îşi vinde resursele pe bani mărunţi", "o ţară în care progresul naţiunii şi al fiecărei familii este măsurabil de la an la an, în care speranţa de viaţă creşte şi oamenii spun cu drag acasă".

Iohannis s-a adresat în discursul său tinerilor spunând că aceştia sunt viitorul şi pentru ei trebuie construită "România lucrului bine făcut".

"Pentru voi, cei mai tineri dintre noi, îi provoc pe contracandidaţii mei la o dezbatere serioasă despre cum facem ca ţara noastră să redevină una a oportunităţilor, cum regândim sistemul de educaţie în aşa fel încât să ofere pregătire, dar şi opţiuni diferite, după abilităţile şi preocupările fiecăruia", a menţionat el.

De asemenea, el a vorbit "celor în puterea vârstei", spunând că nu vrea ca generaţia celor de 30, 40, 45 de ani să fie "încă o generaţie de sacrificiu".

"Mă adresez vouă şi vă spun: încă nu e prea târziu, dar peste 5 ani va fi. Vă chem să fiţi aliaţii şi partenerii mei, pentru ca din noiembrie să construim România lucrului bine făcut", a continuat el.

"Nu v-am uitat nici pe voi, părinţii şi bunicii noştri. Vă vorbesc în egală măsură. Aţi trecut prin ce a fost mai greu. Aţi cunoscut ororile comunismului şi lipsa de libertate, greutăţile tranziţiei, strânsul curelei şi iluzia schimbării. Aţi muncit pentru ca această societate să meargă înainte. Şi ea nu v-a răsplătit îndeajuns. Mă adresez vouă şi vă spun: avem în 2014, la un sfert de secol după Revoluţie, şansa de reaşeza România pe un drum al speranţei, al prosperităţii şi al respectului. Veţi avea în mine un preşedinte care vă respectă, care vă reprezintă cu decenţă şi care vă preţuieşte", a subliniat Iohannis.

Candidatul ACL a mai spus: "La urma urmei, despre ce sunt alegerile din noiembrie? Foarte simplu. Vrem încă 5 ani de scandal? Sau vrem un preşedinte care dă o direcţie, care vine cu o viziune şi aşează oamenii la masa dialogului? Vrem democraţie sau lăsăm toată puterea în mâna unui singur partid, care n-a scăpat de metehnele trecutului? Vrem ca România noastră să fie condusă de un om care a dezamăgit, care a promis tot şi n-a făcut nimic? Sau vrem o altfel de politică? Vrem ca România să fie a cetăţenilor sau a baronilor? Vrem un preşedinte puternic sau unul manevrat din umbră? Vrem ca în România să domnească legea sau bunul plac al unui grup? Vrem ca în România noastră lucrurile să fie temeinic făcute sau vrem politicieni care lasă totul la voia întâmplării?".

Klaus Iohannis a adăugat că el crede în democraţie, libertate, în lege şi în politica făcută cu seriozitate şi respect.

"Eu cred în democraţie şi libertate, cred în politica făcută cu seriozitate şi respect, pentru oameni, cred în lege şi corectitudine, cred în lucrurile bine făcute şi cred în România. Acestea sunt valorile mele. Acestea sunt angajamentele mele. Cu ele vin în faţa dumneavoastră. Şi împreună vom construi România lucrului bine făcut! O Românie în care merită cu adevărat să trăieşti", a mai spus Iohannis.

Blaga: Iohannis va finaliza procesul de occidentalizare a României

"De fiecare dată când îţi propui un mare proiect, primul pas pe care îl faci este să-ţi convingi propria familie despre importanţa proiectului, despre seriozitatea lui, despre forţa lui. Prezenţa dumneavoastră astăzi, aici, din toate judeţele, zeci de mii de oameni arată că marea familie a ACL crede în proiectul Klaus Iohannis preşedintele României. Proiectul nostru este despre România, cum vrem să arate România fără minciună, fără jumătăţi de măsură", a declarat Vasile Blaga, în faţa simpatizaţilor ACL reuniţi în Piaţa Victoriei.

Blaga a mai spus că "România are nevoie de un preşedinte care să convingă prin fapte, nu prin vorbe goale". "România are nevoie de un preşedinte care să scoată politica şi modul de exprimare public al politicienilor din România din mocirlă. De aceea, ACL vă propune pentru Preşedinţia României candidatul etalon al lucrului bine făcut: Klaus Iohannis, primarul Sibiului", a continuat el.

"Iohannis a creat la Sibiu zeci de mii de locuri de muncă, iar şomajul a dispărut, mincinosul Victor Ponta a promis un milion de locuri de muncă. Unde sunt? Numai în acest an a distrus 100.000 de locuri de muncă. Iohannis a adus la Sibiu investitori români şi străini. De Ponta investitorii fug ca dracu de tămâie. Şi în fiecare zi sute de firme româneşti dau faliment. Klaus Iohannis a făcut cinste României cu proiectul 'Sibiu, capitală culturală europeană'. În fiecare zi Victor Ponta ne face de râs în faţa liderilor europeni", a mai susţinut Blaga

Preşedintele liberal-democrat le-a promis susţinătorilor că Iohannis va face de la Cotroceni pentru români "ce-a făcut pentru sibieni din Primăria Sibiului".

"Klaus Iohannis va finaliza procesul de occicdentalizare a României", a mai spus Blaga.

El a mai spus că ACL are un candidat de care românii au nevoie, iar prin victoria lui Iohannis "va cădea tot eşafodajul ăsta de corupţie şi de minciună care este în spatele lui Ponta".

În opinia sa, campania electorală va fi "cea mai importantă bătălie de după '90".

"Va fi dusă în fiecare judeţ, în fiecare oraş, în fiecare comună, pe fiecare stradă (...). Soluţia împotriva lui Ponta şi a PSD sunt acele", a spus în încheiere Vasile Blaga.

Secretarul general al PPE: Cu Iohannis, România va rămâne în Europa, nu va vira spre Eurasia

"La nivelul conducerii PPE am urmărit cu stupoare ce a făcut guvernul premierului Ponta din România prin ordonanţele sale de urgenţă care eludează statul de drept (....). Am asistat sideraţi la declaraţiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la Preşedinţie, ce compară mandatul actualului preşedinte cu atrocităţile naziste. O astfel de exprimare absurdă rar găseşti la vreun lider european, iar noi în Europa nu tolerăm astfel de abordări politicianiste", a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, în deschiderea mitingului ACL de lansare a lui Klaus Iohannis.

Liderul PPE a făcut mai multe referiri la premierul Victor Ponta, susţinând între altele că acesta "aruncă cu pomeni electorale în dauna investiţiilor".

El a criticat lansarea pe stadion "în stil comunist" a lui Ponta şi a susţinut că acesta "nu poate şi nu trebuie să devină preşedinte al României".

Lopez Isturiz le-a spus celor din Piaţa Victoriei că Iohannis este "cea mai puternică armă pe care o aveţi la îndemână împotriva guvernului de stânga". "Cu Iohannis, România va rămâne în Europa, nu va vira în Eurasia", a spus secretarul general al PPE.

Totodată, acesta a menţionat că România va merge înainte şi "nu se va întoarce spre trecut" dacă Iohannis devine preşedinte.

El i-a asigurat pe cei de la ACL de sprijinul PPE "în această bătălie politică de care depinde viitorul României şi, de ce nu, viitorul Europei".

Secretarul general al PPE şi-a încheiat discursul în limba română: "Viitorul ne aparţine, viitorul aparţine lui Iohannis. Îi doresc mult succes".

Mitingul ACL organizat în faţa Guvernului a început chiar la ora 11.00, aşa cum era programat, "gazdă" a evenimentului fiind cântăreţul Aurelian Temişan.

Temişan a încercat să-i anime pe simpatizanţii celor două partide veniţi unii de ore bune în Piaţa Victoriei, el trecând în revistă filialele locale şi întrebându-i pe participanţi dacă sunt "energici" şi pregătiţi de lansarea candidatului lor la prezidenţiale.

Acesta i-a introdus apoi pe scenă pe liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, "împreună în marea luptă".

Potrivit organizatorilor, au fost aşteptate la miting aproximativ 50.000 de persoane din toate filialele PNL şi PDL din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici