Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş, mesaje de Crăciun pentru români/ Traian Băsescu, atac la Liviu Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, cu ocazia Crăciunului, că este convins că în pofida greutăţilor şi provocărilor din ultimul an, românii pot găsi motive de optimism şi ''puterea de a ne uni eforturile'' pentru o societate mai bună.

10089 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş, mesaje de Crăciun pentru români/ Traian Băsescu, atac la Liviu Dragnea

mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de Crăciun: "În pofida greutăţilor şi provocărilor din 2016 putem găsi motive de optimism" (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO)

''Sărbătoarea creştinătăţii, Naşterea Domnului, să ne apropie mai mult unii de ceilalţi. Crăciunul să vă aducă bucurie şi linişte în suflet şi în familie. Gândul nostru să se îndrepte şi către cei singuri, descumpăniţi, fără cămin, chiar şi fără speranţă. O faptă bună şi un dram de atenţie din partea noastră aduc alinare acestor oameni. În pofida greutăţilor şi provocărilor din ultimul an, sunt convins că putem găsi motive de optimism şi puterea de a ne uni eforturile pentru a construi o societate mai bună'', este mesajul şefului statului, postat pe Facebook.

Joi, şeful statului a participat la serbarea de Crăciun a elevilor Şcolii Gimnaziale Speciale pentru Deficienţi de Auz "Sf. Maria" şi a copiilor cu dizabilităţi din Centrul Domniţa Bălaşa.

Premierul Dacian Cioloş de Crăciun: "Vă mulţumesc tuturor pentru speranţa şi cele câteva certitudini din ultimul an"

Premierul Dacian Cioloş le-a mulţumit românilor, în mesajul de Crăciun, pentru ''speranţa şi cele câteva certitudini'' împărtăşite împreună în ultimul an.

''Crăciunul a fost întotdeauna pentru mine o sărbătoare în care Credinţa, renăscută mereu, s-a întrepătruns cu puritatea sufletului de copil, cu protecţia şi iubirea părintească. Vă mulţumesc tuturor pentru speranţa şi cele câteva certitudini pe care le-am împărtăşit împreună de la ultimul Crăciun şi până azi, în Ajun. Naşterea lui Hristos să ne lumineze calea! Amin!'', a scris premierul pe pagina de Facebook.

''Spiritul acesta critic de aşteptare în societate, pe care l-am văzut trezindu-se în ultimii ani, cred că este obiectivul pe care trebuie să ni-l dăm împreună - şi acesta este obiectivul pe care eu mi-l dau pentru anii următori, indiferent ce o să fac în România - este de a înlocui spiritul acesta critic de aşteptare cu un spirit critic de acţiune, în care să punem sămânţa asta în conştiinţa individuală pentru o implicare într-o acţiune de grup'', a mai declarat recent şeful Executivului la o întâlnire informală cu GMP, agenţia care a coordonat campania de comunicare în vederea strângerii de fonduri pentru "Cuminţenia Pământului".

Băsescu: Crăciun fericit, Dragnea! Ce crezi că spun aliaţii din NATO, UE despre premierul desemnat?

Fostul preşedinte Traian Băsescu îl atenţionează pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că trebuie să evalueze impactul  pe care îl are asupra aliaţilor României din NATO şi UE propunerea drept premier a unei ''prietene apropiate'' cu un soţ sirian cu cetăţenia română ''obţinută peste rând''. 

''Un exerciţiu de imaginaţie pentru Dragnea şi partidul lui. Să presupunem că eu, Traian Băsescu, aş fi fost în situaţia de a propune un Prim-ministru. Să presupunem că aş fi propus numele unei prietene apropiate, chiar al unei finuţe, cu o excelentă reputaţie profesională, dar cu zero experienţă politică, după ce toată campania aş fi atacat ideea de tehnocrat în guvern şi mi-aş fi exhibat creştinismul ortodox. Să presupunem că soţul doamnei propuse de mine ar fi fost sirian, cu cetăţenia obţinută peste rând (precum Omar Haisam - vajnic PSD-ist sirian), simpatizant deschis al organizaţiei teroriste Hezbollah, dar şi al regimului sirian al lui Bashar al-Assad. Şi acum două întrebări: Ce ai fi spus tu, propagandiştii PSD , 'patrioţii' de serviciu, Bolcaş, Abraham, Roşca Stănescu, Pelican, Troncotă, Pricină, Hadăr etc, etc.? Probabil că eticheta de 'trădător de neam şi ţară' ar fi fost una dintre cele mai blânde. Ce crezi că spun aliaţii noştri din NATO şi UE despre o astfel de desemnare? Cum crezi că stăm cu încrederea?'', a scris Băsescu pe Facebook în Ajunul Crăciunului.

''Crăciun fericit, Dragnea!'', a încheiat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut joi ''public şi prieteneşte'' serviciilor secrete să precizeze dacă sunt probleme legate de premierul nominalizat şi soţul acesteia, precizând că în caz contrar va considera că zvonurile privind eventualele riscuri vin de la SRI şi SIE.

''Serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există o problemă de securitate sau vreo problemă în ce priveşte această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei şi chiar le cer public, prieteneşte, că ne cunoaştem foarte bine'', a spus Dragnea, întrebat despre o eventuală împotrivire a SRI legat de Sevil Shhaideh şi soţul acesteia. Întrebat cum comentează discuţiile apărute în spaţiul public privind faptul că soţul lui Sevil Shhaideh este cetăţean de origine siriană, fapt ce ar putea reprezenta o vulnerabilitate în ceea ce priveşte desemnarea acesteia ca premier, liderul PSD a răspuns: ''Soţul doamnei Shhaideh este un cetăţean român. Eu sunt absolut convins că instituţiile statului român, toate instituţiile statului român, aşa cum ne verifică pe toţi de când ne-am născut şi până în zilele noastre, nu acordau cetăţenie română unui om dacă era o problemă''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici