Reacţia lui Ion Iliescu, inculpat în Dosarul Mineriadei, după anunţul procurorilor: "Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă. Probabil au primit ceva solicitări"

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat sâmbătă pentru Digi 24, pe tema inculpări sale în dosarul Mineriadei, că din punctul său de vedere acest subiect este închis, având în vedere că s-a petrecut cu 27 de ani în urmă şi că nu are nimic să îşi reproşeze în general.

8019 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Ion Iliescu, inculpat în Dosarul Mineriadei, după anunţul procurorilor: "Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă. Probabil au primit ceva solicitări"

Ion Iliescu, reacţie după : ''Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă. Probabil au primit ceva solicitări '' (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

''Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea ţării. Vor oamenii să..., probabil au primit ceva solicitări să cerceteze. Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu ştiu care este raţiunea redeschiderii discuţiei, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci şi şapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt'', a comentat el.

Întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze din acea perioadă, Iliescu a replicat: ''Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă''.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, dar şi fostul premier Petre Roman, precum şi Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990, au anunţat vineri procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici