Klaus Iohannis: Vedem cum Guvernul experimentează tot felul de aşa-zise reforme şi revoluţii fiscale

Klaus Iohannis a transmis, joi, că înr-un mesaj transmis printr-un consilier prezidenţial la Gala „Women in Economy”, că Guvernul experimentează în ultimul timp cu aşa-zise reforme şi revoluţii fiscale. Preşedintele a făcut apel la Executiv să dea dovadă de responsabilitate.

361 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Vedem cum Guvernul experimentează tot felul de aşa-zise reforme şi revoluţii fiscale

Iohannis: Vedem cum Guvernul experimentează tot felul de aşa-zise reforme şi revoluţii fiscale

„Îmi face o deosebită plăcere să transmit «La mulţi ani!» femeilor de afaceri, în ajunul Zilei de 8 martie. Felicitări pentru contribuţia semnificativă a dumneavoastră la dezvoltarea economică şi socială a României! Salut demersul Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin de a crea o platformă comună, de cooperare internaţională a confederaţiilor patronale, ca exemplu de bune practici în materie de armonizare a intereselor şi promovare a mediului de afaceri. O economie performantă, flexibilă şi competitivă trebuie să mobilizeze întreg talentul antreprenorial de care dispune societatea noastră. Avem nevoie de întreprinderi prospere, mari, mici şi mijlocii, atât autohtone cât şi străine. Indiferent de perspectiva din care privim lucrurile, economia noastră va prospera doar prin implicarea tuturor jucătorilor săi, iar femeile antreprenor ştiu foarte bine să lupte pentru succesul economic”, a transmis şeful statului, prin intermediul consilierului prezidenţial Cosmin Marinescu, conform unui comunicat al Preşedinţiei.

„În acest context, fac din nou apel la coerenţă şi responsabilitate din partea Guvernului. Progresele înregistrate de societatea românească riscă să fie anulate prin lipsa de predictibilitate şi transparenţă a măsurilor fiscale promovate intempestiv şi în contradicţie cu realităţile economiei de piaţă! În ultima perioadă, vedem cum Guvernul experimentează tot felul de aşa-zise reforme şi revoluţii fiscale, ori după ureche, ori după modele discutabile. Se iau decizii în mod arbitrar, în spatele uşilor închise, cu ignorarea legii şi a realităţilor economice”, a completat Iohannis.

Şeful statului a mai precizat că „dezvoltarea unei ţări nu poate avea loc atunci când relaţia dintre stat şi mediul de afaceri se transformă într-o competiţie neloială, un fel de joc cu sumă nulă”.

Preşedintele Iohannis a adăugat că ţara are nevoie de modele de creşter economică sănătoasă, bazată pe competitivitate şi investiţii, nu creştere conjucturale ale consumului, care se transferă în inflaţie şi importuri.

„Avem nevoie de soluţii de pe urma cărora câştigă toată lumea. Am arătat de multe ori că României îi lipseşte o viziune clară, inteligentă şi pe termen lung asupra dezvoltării antreprenoriale. România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste, fără susţinere pe termen lung, care sfârşesc prin a adânci distorsiuni şi dezechilibre deja existente. În ceea ce mă priveşte, pot să vă asigur că voi rămâne şi în continuare la fel de ferm în apărarea valorilor democraţiei, ale statului de drept şi ale economiei de piaţă”, a conchis şeful statului.

Mesajul preşedintelui Iohannis a fos transmis în cadrul Galei „Women in Economy”, organizate de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin. Mesajul de către consilierul prezidenţial pe departamentul politici economice şi sociale, Cosmin Marinescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici