Laburiştii solicită anchetarea lui Boris Johnson pentru că s-a întâlnit cu un fost agent KGB în timpul unei petreceri

Prim-ministrul britanic a admis abia săptămâna trecută că a avut o întâlnite cu un fost agent KGB imediat după summitul NATO.

12109 afișări
Imaginea articolului Laburiştii solicită anchetarea lui Boris Johnson pentru că s-a întâlnit cu un fost agent KGB în timpul unei petreceri

Hepta

Laburiştii au solicitat o anchetă urgentă a Cabinetului actual cu privire la întâlnirea dintre premierul Boris Johnson şi un fost agent KGB, la două zile după participarea la un summit la nivel înalt al NATO care s-a concentrat asupra Rusiei.

Liderul adjunct Angela Rayner şi ministrul de interne, Yvette Cooper, i-au scris noului cancelar al Ducatului de Lancaster, Kit Malthouse, pentru a cere o investigaţie completă într-o chestiune despre care se spune că prezintă o „desconsiderare şocantă pentru securitatea naţională”. Ei avertizează că  dacă se constată că Johnson a încălcat securitatea naţională, el trebuie să părăsească Downing Street imediat şi „să se confrunte cu toate consecinţele legii”.

The Observer a dezvăluit în 2019 că Johnson l-a întâlnit pe fostul agent KGB, Alexander Lebedev, la un palat italian, fără alţi oficiali sau agenţi de securitate, în aprilie 2018, când era secretar de externe, transmite The Guardian

Dar abia miercurea trecută, cu o zi înainte de a demisiona din funcţia de prim-ministru, Johnson a recunoscut în cele din urmă că întâlnirea s-a întâmplat. Johnson l-a întâlnit pe Lebedev în timpul unei petreceri de un weekend la un castel din Perugia deţinut de Evgeny Lebedev, fiul lui Alexandru, imediat după ce a participat la o reuniune a miniştrilor de externe NATO la Bruxelles, programată în perioada scandalului de otrăvire de la Salisbury .

Scrisoarea laburiştilor către Malthouse solicită o investigaţie completă asupra „riscurilor de securitate şi posibilei dezvăluiri de informaţii sensibile” pe care le-ar fi făcut premierul pentru fostul agent KGB.

Au existat afirmaţii că Lebedev senior a încercat să aranjeze un apel telefonic privat între Johnson şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, chiar în timpul petrecerii, deşi Lebedev a negat săptămâna trecută acuzaţia.

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici