Lakatos: Nu am participat la discuţia din Comisia Udrea

Deputatul UDMR Petru Lakatos a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că el nu a fost prezent la discuţia din comisia parlamentară de anchetă Udrea care a fost înregistrată neoficial şi a apărut în presă şi a apreciat că ar trebui să se verifice cum a fost făcută înregistrarea.

21 afișări
Imaginea articolului Lakatos: Nu am participat la discuţia din Comisia Udrea

Lakatos: Nu am participat la discuţia din Comisia Udrea, să se verifice cum s-a făcut înregistrarea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a apreciat că vehicularea numelui său printre cei care au luat cuvântul la acea discuţie încearcă să demonstreze că în comisia parlamentară "s-a formulat odioasa coaliţie 322 din care făcea parte şi UDMR".

"Eu n-am participat la acea discuţie, cine se uită pe stenograma şedinţei vede că după audierea directoarei de la Ministerul Turismului, la ora 14.30, a trebuit să plec, pentru că avionul, joi, decolează la ora 17.05. Am solicitat maşină de la dispecerat şi se poate verifica acest lucru. Cred că se încearcă demonstrarea că s-a format (în Comisia parlamentară de anchetă Udrea - n.r.) odioasa coaliţie 322 şi trebuie să apară şi UDMR. Dar UDMR a avut un singur reprezentant în comisie, pe subsemnatul, care n-a participat la discuţia apărută în presă", a spus deputatul UDMR de Bihor.

Lakatos consideră că discuţia apărută în presă nu are nimic ieşit din comun în afară de expresia unui deputat la adresa celor care vor fi audiaţi.

"Discuţia, în afară de expresia «să-l luăm la şuturi», pe care eu n-aş folosi-o, eu nu am văzut nimic ieşit din comun. Şi în comisia Ridzi în care am fost membru, au fost astfel de discuţii, pe cine să invităm la audieri", a explicat Lakatoş Petru.

Întrebat cine sunt cei care încearcă să demonstreze formarea odioasei coaliţii 322, deputatul UDMR a spus că aceştia sunt "cei care vor să discrediteze activitatea comisiei, adică cei care au pus materialul în circulaţie".

Lakatos Petru a mai spus că este consternat şi revoltat pentru că în clădirea Parlamentului "se fac înregistrări clandestine, neautorizate".

"Sunt nemulţumit că nimeni nu face cercetări cine a făcut înregistrarea şi sunt revoltat că cei care difuzează asemenea înregistrări nu fac o minimă verificare dacă eu sunt sau nu acela din discuţie. Poate fi un motiv de mândrie că, maghiar fiind, mi s-a confundat vocea fără niciun fel de accent cu vocea unui coleg din Oltenia sau din altă zonă", a precizat deputatul UDMR.

Duminică seară, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter. Potrivit Gândul, cea de-a patra persoană care a fost la această discuţie este social-democratul Dumitru Chiriţă.

Membrii comisiei reiau acuzaţiile apărute în presă la adresa ministrului Udrea, stabilesc planul audierilor şi persoanele pe care ar urma să le audieze. De asemenea, discută modalităţi de a găsi dovezi în sprijinul acuzaţiilor apărute la adresa ministrului Turismului.

La un moment dat, potrivit transcrierii care însoţeşte înregistrarea, cel care este identificat ca fiind Lakatos Peter spune: "Ştiţi cum trebuie să acţionăm, deci dacă nu reuşim să punem în evidenţă fapte de natură penală care să o incrimineze şi să intre şi DNA-ul sub o formă de autosesizare...".

Apoi, el continuă: "Dacă nu reuşim acest lucru, nu vom face mare brânză aprofundând BRD, Amalia Năstase şi pe alţii...".

Săftoiu susţine că în acest caz nu poate fi dovedită decât lipsa de moralitate.

"Dar nu-i penal, asta e!", afirmă deputatul PNL Adriana Săftoiu, adăugând: "Până acum am dovedit ceva, am reuşit noi să scoatem ceva de la ei de natură penală?"

În opinia celui de-al patrulea participant la discuţii, un fapt de natură penală este acela că Ministerul Turismului "a făcut publicitate fără să aibă prevăzute sume potrivit legii".

"Ăsta e un fapt de natură penală. Problema pe care o avem acum este dacă o putem încadra şi pe ea în această faptă (!!!). După părerea mea, planul al doilea de achiziţii o incriminează", apreciază acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici