Laksmi Mittal, lui Băsescu: Criza UE poate fi rezolvată dacă am avea Statele Unite ale Europei

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, la Cotroceni, pe proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, acesta spunându-i şefului statului că, în opinia sa, criza europeană poate fi rezolvată prin înfiinţarea Statelor Unite ale Europei, oficialul român spunând că susţine ideea.

546 afișări
Imaginea articolului Laksmi Mittal, lui Băsescu: Criza UE poate fi rezolvată dacă am avea Statele Unite ale Europei

Laksmi Mittal, lui Băsescu: Criza UE poate fi rezolvată dacă am avea Statele Unite ale Europei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sidex este foarte importantă pentru ArcelorMittal şi suntem determinaţi să fim parte a industriei româneşti. În acelaşi timp, suntem într-o situaţie în care starea macroeconomică europeană nu este bună. Cererea europeană de oţel a scăzut cu 30%, comparat cu perioada precriză. Asta înseamnă 60 de milioane de tone de capacităţi în exces. Nu este cerere, nu este creştere, comparat cu SUA, unde cererea este deja asemănătoare cu cea din perioada precriză (...) Deci avem multe capacităţi, dar nu ne dezvoltăm, sau nu ne întoarcem la nivelul precriză", a spus Laksmi Mittal.

Preşedintele Băsescu a spus că Uniunea Europeană este în criză, nu în precriză, cum este situaţia în statele Unite.

"Comentariul meu este că criza europeană poate fi rezolvată dacă am avea Statele Unite ale Europei, nu Consiliul European", a spus Laksmi Mittal.

Băsescu râs şi a răspuns că el sprijină această idee, pe care i-a împărtăşit-o, anterior în cursul zilei, tot la Cotroceni, preşedintelui companiei Stratfor, George Friedman.

Premierul Ponta şi proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de producţie la ArcelorMittal Galaţi, şeful grupului siderurgic declarând că aşteaptă să fie găsite soluţii sustenabile în domeniul energiei.

Joi seră, premierul Ponta a anunţat că se va întâlni, vineri, cu preşedintele companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, care va veni la Bucureşti la invitaţia sa, preocupat fiind faţă de poziţia pe care România o va avea la următorul Consiliu European, dedicat problemelor din sectorul energetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici