Lansarea programului de guvernare al USL, "România puternică" - Ponta: USL are patru direcţii strategice pentru dezvoltarea României în perioada următoare

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a fost, joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, desfăşurat la Palatul Parlamentului, maestru de ceremonii, el deschizând reuniunea social-liberalilor şi prezentând vorbitorii.

547 afișări
Imaginea articolului Lansarea programului de guvernare al USL, "România puternică" - Ponta: USL are patru direcţii strategice pentru dezvoltarea României în perioada următoare

Lansarea programului de guvernare al USL, "România puternică" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Bun venit la evenimentul de prezentare a soluţiilor USL pentru următorii patru ani. Programul «România puternică» e un program economic construit în jurul ofertei electorale a USL", a spus Zaharescu în deschiderea reuniunii USL.

El l-a introdus pe premierul Victor Ponta, care a prezentat liniile directoare ale programului de guvernare al USL, dar şi pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Oprea: UNPR merge până la capăt pentru interesul naţional al României

"Dragi colegi, vreau să vă spun că sunt aici cu cei de la UNPR cu toată convingerea şi cu toată seriozitatea. Vom merge până la capăt pentru a realiza obiectivele în care credem, interesul naţional al României şi stabilitatea economică şi politică, atât de necesare unei Românii unite şi puternice", a spus Oprea.

El a adăugat că este important că membrii USL sunt împreună "şi cei de pe stânga, şi cei de pe dreapta, şi cei de la oraşe şi cei de la sate".

"Cu toţii ne dorim o Românie unită şi puternică. Este foarte important că toţi cei prezenţi aici suntem împreună pe acelaşi drum şi cei de pe stânga, şi cei de pe dreapta, şi cei de la oraşe şi cei de la sate. Pentru o Românie unită şi puternică este nevoie în primul rând ca printr-o bună guvernare să creştem calitatea vieţii românilor, să creştem pensiile, salariile, servicii publice de calitate, dar cel mai important lucru să construim o Românie de care copiii noştri să fie mândri", a mai spus Oprea la evenimentul USL de la Palatul Parlamentului.

Ponta: USL are patru direcţii strategice pentru dezvoltarea României în perioada următoare

Premierul Victor Ponta a declarat că Uniunea are patru direcţii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura.

Premierul a precizat că aceste patru direcţii au la bază cele patru domenii cheie: educaţia şi sănătatea, administraţia publică, mediul de afaceri şi politica socială.

El a spus că cele patru direcţii prioritare menţionate pot fi dezvoltate într-un sistem constituţional care va pune bazele "României puternice", în care vor fi mai puţine conflicte, în care instituţiile să îşi ştie rolul şi locul în societate, şi care să definescă o societate predictibilă, stabilă.

"Sper să nu fie interpret doar ca o ironie, dar nu cred că trebuie să vă vorbesc câte cute am pe frunte, cât păr alb, nu cred că interesează, cu atât mai puţin pe cei care votează pe 9 decembrie. Pe ei îi interesază să ştie de la noi, liderii USL, cum vedem România în perioada imediat următoare", a spus Ponta.

El a precizat că în aceste şase luni e guvernare a învăţat foarte mult, el arătând că "diferenţa dintre a propune soluţii şi a începe să le aplici e foarte mare".

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici