Lege aprobată de Parlament: 2023, instituit ca „Anul Iuliu Maniu”

Deputaţii au aprobat, miercuri, legea care prevede instituirea anului 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”, iniţiată de doi deputaţi PNL.

237 afișări
Imaginea articolului Lege aprobată de Parlament: 2023, instituit ca „Anul Iuliu Maniu”

Legea are ca obiect de reglementare instituirea anului 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”. Potrivit proiectului se organizează evenimente educaţionale, politice, diplomatice sau culturale dedicate contribuţiei fostului prim-ministru la unitatea, modernizarea democratizarea României, se menţionează în raportul comisiilor de specialitate.

Legea a fost aprobată cu 203 voturi „pentru”, două „contra” şi 40 de abţineri.

„Pentru o viaţă întreagă dedicată unităţii şi modernizării României, consolidării democraţiei şi plurarismului politic din ţara noastră, Iuliu Maniu merită respectul şi recunoştinţa noastră, a tuturor. Aşadar, propunem ca anul 2023 să fie denumiit <Anul Iuliu Maniu>, la 150 de ani de la naşterea fostului prim-ministru al României şi la 70 de ani de la moartea sa în odiasele temniţe comuniste”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii legii sunt deputaţii PNL Adrian Cozma şi Robert Sighiartău.

Conform legii, Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune pot aloca fonduri din bugetele proprii, pentru a organiza sau sprijini logistic şi/sau financiar, manifestările educaţionale, politice, diplomatice sau culturale, în limita alocărilor bugetare aprobate.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din 18 aprilie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici