Legea asistenţei sociale, amânată din nou. Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată, miercuri, preşedintele instituţiei constatând "o absenţă evidentă a cvorumului de şedinţă", votul la proiectul Legii asistenţei sociale, propus de Guvern, fiind, astfel, amânat pentru a treia şedinţă consecutivă.

545 afișări
Imaginea articolului Legea asistenţei sociale, amânată din nou. Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată

Legea asistenţei sociale, amânată din nou. Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al prezenţei, lucrurile sunt mai mult decât evidente. Opoziţia nu se prezintă în plen, colegii din majoritate care sunt prezenţi sunt deja înregistraţi. În absenţa evidentă a cvorumului, declar închisă şedinţa noastră (…). Încurajez liderii să intre într-un dialog direct pentru deblocarea situaţiei", a mai afirmat Geoană.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat, după pauza de consultari solicitată de liderul senatorilor PSD, că opoziţia nu a dorit, nici de data aceasta, să legifereze. El a susţinut că reprezentanţii opoziţiei ar fi susţinut acest lucru, arătând, în mod direct, că nu mai doresc să legifereze.

El a cerut să fie făcut un apel nominal "pentru a fi evident cine doreşte să asigure prezenţa şi întreţinerea activităţilor Senatului şi cine doreşte să blocheze cu totul nu numai activitatea Senatului şi, în general, activitatea de legiferare în ţară".

Vicepreşedintele Senatului Adrian Ţuţuianu (PSD) a arătat, în replică, că se poate asista din nou la "o zicere în stilul domunului Oltean (deputatul PDL Ioan Oltean PDL - n.r. ) că minoritatea este abuzivă".

"Deocamdată, dacă există o majoritate la Senat, ar fi trebui să aveţi 69 în sală şi nu sunt, şi conduita noastră este generată de modul abuziv în care, (...) de o vreme încoace, puterea încearcă încearcă să gestioneze relaţiile cu opoziţia, fără dialog, fără discuţii, fără un pic de înţelepciune, fără atenţie la priorităţile reale ale guvernării şi într-un total dispreţ faţă de reguli democratice fundamentale", a declarat Ţuţuianu.

El a mai susţinut că modul în care puterea acţionează nu "loveşte" nu numai în opoziţie, dar şi în fundamentele statului de drept.

Senatorii au amânat şi miercurea trecută luarea unei decizii privind proiectul Legii asistenţei sociale, iniţiat de Guvern, după ce, în urma unor dezbateri în contradictoriu care au durat mai multe zeci de minute, preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru (PSD), a constatat lipsa cvorumului de lucru.

Dezbaterea Legii asistenţei sociale a fost amânată şi în 14 septembrie de plenul Senatului, reprezentanţii PSD şi PNL fiind majoritari la votul prin care s-a propus scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici