Legea offshore: ALDE va amenda Legea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că formaţiunea pe care o conduce va amenda Legea Offshore în Comisia de Industrie, pentru o alocare mai importantă din veniturile generate de exploatarea gazelor pentru România, mergând pe principiul „win-win”.

258 afișări
Imaginea articolului Legea offshore: ALDE va amenda Legea

Tăriceanu, despre legea offshore: ALDE va amenda Legea în favoarea statului român

„Nu ştiu dacă modificările vor mulţumi şi companiile străine. Ceea ce vă pot spune în orice caz este că modificările pe care colegii mei le vor propune în Comisia de Industrie astăzi (marţi-n.r) vizează o alocare mai importantă din veniturile generate de exploatarea gazelor pentru statul român, dând în acelaşi timp posibilitatea firmelor care au făcut investiţii să îşi recupereze investiţiile pe o perioadă de timp rezonabil, mergând pe principiul „win-win”, adică vor câştiga ambele părţi. Sunt nişte propuneri rezolnabile care cred că vor fi acceptate şi de investitorii din domeniu”, a afirmat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Acesta a adăugat că „veniturile pe care statul român le va realiza sunt venite din două direcţii - redevenţele şi suprataxa”.

Comisia pentru Industrii din Camera Deputaţilor şi-a reluat activitatea marţi pentru a discuta proiectul legii offshore, ministerul Finanţelor fiind aşteptat să prezinte o analiză a impactului bugetar pe care l-ar avea proiectul adoptat în Senat.

Preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu (PSD), a anunţat pe 25 septembrie, în timpul dezbaterilor pe proiectul legii offshore, că a hotărât, în urma unei discuţii purtate cu Liviu Dragnea, amânarea adoptării pentru săptămâna aceasta.

„Vreau să vă informez că am vorbit puţin mai înainte cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi pentru că avantajul României obţinut în cursul lunii iulie în urma formei finale aprobate de Camera Deputaţilor pe legea Offshore, trebuie menţinut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor reunite astăzi (marţi-nr.), urmând să cântărim foarte bine toate implicaţiile şi influenţele asupra bugetului de stat şi avantajele pe care trebuie să le conserve statul român. Ca atare, astăzi vom colecta amendamentele care au început să vină de la o parte din parlamentari şi vom avea la dispoziţie o săptămână pentru o analiză foarte atentă, cu un singur obiectiv: menţinerea avantajului dobândit deja de către România”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu.

Senatul a adoptat, pe 24 septembrie, Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, proiectul fiind adoptat cu noi amendamente. Iniţiativa legislată a fost adoptată în urmă cerererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

CITEŞTE istoricul legii în pagina 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici