Legea pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui, promulgată de preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui, potrivit căreia acestea vor fi sărbătorite, pe rând, în prima şi, respectiv, a doua duminică din luna mai.

26 afișări
Imaginea articolului Legea pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui, promulgată de preşedinte

Legea pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui, promulgată de preşedinte (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Traian Băsescu a mai semnat, marţi, Decretul privind acordarea gradului de general de brigadă-cu o stea pentru Alice-Irina Holdevici, colonel din Serviciul Român de Informaţii şi trecerea în rezervă cu noul grad.

Totodată, şeful statului a mai promulgat:

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura,

Legea pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind legislaţia aplicabilă relaţiilor de muncă, securitate socială şi securitate şi sănătate în muncă legate de construirea unui nou pod mixt (rutier şi feroviar) de frontieră între cele două ţări, peste fluviul Dunărea, la Calafat-Vidin, semnat la Bucureşti la 25 iulie 2008 şi la Sofia la 26 august 2008,

Legea pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 126/2005 privind mandatarea Ministerului Finanţelor Publice pentru reprezentarea României sau a altor instituţii publice în faţa Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii.

Parlamentul a decis, la finele lunii septembrie, ca Ziua mamei şi Ziua tatălui să fie sărbătorite, pe rând, în prima şi, respectiv, a doua duminică din luna mai, fiind adoptată, în acest sens, o propunere legislativă pe motiv că se va realiza, astfel, "un echilibru între cei doi părinţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici