Legea privind rectificarea bugetară pe 2009, constituţională

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că Legea de aprobare a OUG 34 privind rectificarea bugetară pe 2009 este constituţională.

22 afișări
Imaginea articolului Legea privind rectificarea bugetară pe 2009, constituţională

Legea privind rectificarea bugetară pe 2009, constituţională (Imagine din arhivă; Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Curtea Constituţională a soluţionat, miercuri, în cadrul controlului anterior promulgării legii, sesizarea asupra neconstituţionalităţii Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, sesizare formulată de 63 de deputaţi, respectiv 28 de senatori, în temeiul articolului 146 litera a) din Constituţie, se arată într-un comunicat al CC.

În urma deliberării Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că legea este constituţională.

De asemenea, Curtea Constituţională a examinat obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - constituită în Secţii unite, referitoare la dispoziţiile Anexei nr. 2, poziţiile nr. 4 şi 16 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, care a fost aprobată de Parlament prin această lege, constatând, cu majoritate de voturi, că textele criticate sunt constituţionale.

Motivarea soluţiilor pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziilor care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică preşedintelui României în vederea promulgării legii, potrivit articolului 77 alineatul 3 din Constituţie.

Vicepreşedintele grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, anunţa, în 30 aprilie, că liberalii au contestat la Curtea Constituţională Legea de aprobare a OUG 34 privind rectificarea bugetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici