LEGEA SALARIZĂRII unitare a fost adoptată de Senat, prima Cameră sesizată/ Legea a fost transmisă Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. 6 Iunie, termenul pentru raport

Senatorii au adoptat marţi Legea salarizării unitare, în forma care a trecut de Comisia de muncă, legea urmând să fie trimisă Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

13892 afișări
Imaginea articolului LEGEA SALARIZĂRII unitare a fost adoptată de Senat, prima Cameră sesizată/ Legea a fost transmisă Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. 6 Iunie, termenul pentru raport

LEGEA SALARIZĂRII unitare a fost adoptată de Senat, prima Cameră sesizată

Update Legea salarizării bugetare a ajuns, marţi, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, a declarat deputatul PSD Ioana Bran, afirmând că deputaţii vor putea depune amendamente până luni, 29 mai, termenul de depunere a raportului fiind 6 iunie.

„Termenul de depunere a amendamentelor estse 29.05.2017, iar termenul de depunere a raportului este 06.06.2017”, a declarat secreatrul PSD al Camerei Deputaţilor Ioana Bran.

Comisia pentru muncă şi protecţie socială va fi sesizată pe fond pentru a dezbate şi a întocmi raportul asupra Legii salarizării bugetare, în timp ce Comisia de buget, finanţe şi Comisia juridică vor fi sesizate pentru avize, a precizat Ioana Bran.

Senatorii au adoptat marţi Legea salarizării unitare, în forma care a trecut de Comisia de muncă.

Ştire Proiectul de lege a fost votat cu 85 de voturi "pentru", 12 abţineri şi 10 voturi "împotrivă".

"Parlamentul României a adoptat programul de guvernare care prevede o nouă lege a salarizării, care prevede creşteri în medie de 56% ale salariilor şi o anvelopă în pus de 32 de miliarde în patru ani. Legea era necesară pentru corectarea disfuncţionalităţilor din sitemul de salarizare care presupun: nu întotdeauna conducătorul instituţiilor are şi cel mai mare salariu. În baza de jos a piramidei, salariile sunt foarte mici, iar în vârf foarte mari. În acest sens, noua lege prevede următoarele: o diferenţă între administraţia centrală, cea teritorială şi locală, cu salariul cel mai mare pentru conducătorul de instituţie, corectarea disfuncţionalităţilor salariale pe principiul ”la muncă egală, salarii egale", la care se adaugă vechimea şi nivelul studiilor, spunea ministrul Muncii, Lia Vasilescu.

Senatorii au respins, în cadrul dezbaterilor din Comisia de muncă, un articol din lege care prevedea recalcularea pensiilor speciale şi militare, urrmând ca o lege separată să stabilească modalitatea de calcul. Ministrul Muncii a explicat că singura modificare de structură s-a făcut în privinţa salarizării din administraţia publică locală, ca un prim pas al descentralizării.

"Urmeazã ca salariile sã fie stabilite în funcţie de nomenclator şi ierahie de către consiliile judeţene şi locale prin hotărâri de consilii judeţene şi consilii locale. Atenţie, nu de primari sau de către preşedinţii de Consilii judeţene, ci de Consilii locale şi judeţene. (...) Impactul bugetar este de 32 de miliarde de lei până în anul 2020, de 43 de miliarde de lei până în anul 2022. Aici nu avem nicio problemă de comunicare cu MFP, aşa cum s-a sugerat. Am spus acelaşi lucru şi noi şi ministerul de Finanţe, încă de la început", a mai spus Vasilescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici