Leonard Orban: Gardul construit de Ungaria nu este o soluţie pe termen mediu şi lung

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat, joi, că gardul pe care îl construiesc autorităţile maghiare la granţia cu România nu este o soluţie pe termen mediu şi lung la criza imingraţilor, existând exemplul demersului similar din SUA, care nu a oprit afluxul de imigranţi din Mexic.

240 afișări
Imaginea articolului Leonard Orban: Gardul construit de Ungaria nu este o soluţie pe termen mediu şi lung

Leonard Orban: Gardul construit de Ungaria nu este o soluţie pe termen mediu şi lung

"Este discutabilă această chestiune. Eu vă spun punctul meu de vedere. Gardul nu este o soluţie. Trăim într-o Europă a secolului XXI, care ar trebui să fie deschisă faţă de exterior şi a te înconjura cu garduri nu e o soluţie. Am văzut şi la americani ce se întâmplă, au construit gardul acela la granţia cu Mexic. Cât au limitat din afluxul de imigranţi? Puţin. Nu cred că e o soluţie", a declarat, la postul Digi24, consilierul prezidenţial, şef al Departamentului Afaceri Europene din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Leonard Orban afirmă că autorităţile din Ungaria pot considera că au găsit o soluţie temporară, mutând fluxurile masive de imigranţi dinspre ţara lor către Croaţia şi Slovenia, însă construirea gardului nu va oferi solţii durabile. "Noi vorbim pe termen mediu şi pe termen lung. A construi garduri nu e în niciun caz o soluţie", a insistat consilierul prezidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici