Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Dacă Dragnea nu susţine plafonarea indemnizaţiilor pentru copii, nu va trece

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor „nu va trece” dacă nu este susţinută de liderul PSD, Liviu Dragnea.

2142 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Dacă Dragnea nu susţine plafonarea indemnizaţiilor pentru copii, nu va trece

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Dacă Dragnea nu susţine plafonarea indemnizaţiilor pentru copii, nu va trece

Solicitată, miercuri, să comenteze declaraţia liderului PSD, Liviu Dragnea, care a arătat că nu susţine plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, Olguţa Vasilescu a răspuns: „Dacă nu susţine, înseamnă că nu trece”.

Liviu Dragnea a anunţat marţi că nu susţine plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului, în aceeaşi zi în care ministrul Muncii spunea că varianta sa este de plafonare la 8.000 de lei pe lună.

Dragnea a fost solictat să comenteze, marţi, declaraţiile făcute de ministrul Muncii, la Parlament, Lia Olguţa Vasilescu, în condiiţiile în care aceasta a susţinut plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului la 8.000 lei/lună.

„Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce priveşte salarizarea, şi nu numai, şi impozitul pe venit. O să răspund la această întrebare când noi o să finalizăm toate discuţiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi”, a răspuns Dragnea.

Întrebat dacă susţine plafonarea totuşi, ca principiu, Dragnea a răspuns categoric: „Nu”.

Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a declarat marţi că opţiunea sa personală pentru plafonul indemnizaţiei de creştere a copilului este de 8.000 de lei/lună, ea menţionând că aceasta ar fi cea mai bună variantă.

„Deocamdată analizăm, între 5.000 şi 10.000 lei va fi (plafonul, n.r.). Aşa cum v-am spus, sunt foarte puţine persoane care vor fi afectate, dar în mod cert vom opri o industrie”, spus ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a arătat, însă, că opţiunea ei vizează un plafon de 8.000 de lei.

„Probabil că cea mai potrivită variantă va fi undeva la 8.000 lei, care este o sumă foarte corectă”, a spus ministrul Muncii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici