Grindeanu, despre referendumul pentru redefinirea familiei: ”E calea corectă”

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că organizarea unui referendum pentru redefinirea familiei este ”calea corectă”, subliniind încă o dată că este unul dintre cei trei milioane de români care a semnat pentru această iniţiativă.

923 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, despre referendumul pentru redefinirea familiei: ”E calea corectă”

Grindeanu, despre referendumul pentru redefinirea familiei: ”E calea corecta”

”În primul rând e vorba de un proiect. Până la urmă, poporul român va decide prin vot calea pe care să apucăm. Părerea mea personală o ştiţi. Sunt printre cei trei milioane de români care au semnat, dar e o primă etapă. Până la urmă, cum vă spuneam, e o propunere de modificare a Constituţiei, iar românii vor decide ”da” sau ”nu”, printr-un vot. Eu cred că e calea corectă. Decizia poate fi dată prin acea consultare. Ceea ce s-a întâmplat azi e un prim pas, care premerge această consultare. Mi-e greu să fac o evaluare, în ce parte se vor duce opţiunile românilor”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni.

"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", potrivit propunerii de revizuire a Constituţiei adoptate de Camera Deputaţilor.

Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Constituţia României, republicată.

Proiectul de modificare a Constituţiei a fost aprobat cu 232 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 13 abţineri, urmând să fie transmis Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici