Liberalii au adoptat o rezoluţie privind măsurile de debirocratizare şi defiscalizare în 2008

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, sâmbătă, la Braşov, că Delegaţia Permanentă a formaţiunii a adoptat o rezoluţie prin care liberalii se angajează să accelereze şi să definitiveze programul de debirocratizare şi defiscalizare în cursul anului 2008.

1 afișare
Imaginea articolului Liberalii au adoptat o rezoluţie privind măsurile de debirocratizare şi defiscalizare în 2008

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian

Programul cuprinde un set de măsuri pentru a reduce timpul, energia şi resursele irosite într-un sistem birocratizat, să ajute cetăţeanul şi să sprijine agenţii economici, precum şi toate categoriile de liber profesionişti, a afirmat ministrul liberal.

"Introducerea contului unic colector – începând cu anul 2008, toţi contribuabilii îşi vor putea plăti obligaţiile fiscale într-un singur cont pentru bugetul de stat şi într-un singur cont pentru obligaţiile aferente bugetului asigurărilor sociale", a afirmat Vosganian.

O altă măsură este extinderea sistemului de depunere on-line a declaraţiilor pentru obligaţiile aferente la buget.

"Reducerea numărului de avize şi autorizaţii pe care le dau autorităţile este o altă măsură. Începând cu anul 2008, numărul total al avizelor emise de ministere şi agenţii va fi redus cu 30%, astfel încât pornirea unei afaceri să fie un proces mult mai uşor de parcurs. Nu în ultimul rând, o altă măsură va fi şi simplificarea procedurii de înregistrare ca persoană fizică autorizată ori ca persoană fizică independentă a cetăţenilor care doresc să desfăşoare activităţi comerciale sau de prestări servicii", a conchis Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici