Liberalii discută mâine candidatura pentru Primăria Capitalei. Gorghiu: "Avem resursa umană care să câştige"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că liberalii vor discuta în şedinţa de marţi o candidatură pentru Primăria Capitalei, care va fi ''evident'' asumată de un membru al partidului.

735 afișări
Imaginea articolului Liberalii discută mâine candidatura pentru Primăria Capitalei. Gorghiu: "Avem resursa umană care să câştige"

Liberalii discută mâine candidatura pentru Primăria Capitalei. Gorghiu: "Avem resursa umană care să câştige"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat că PNL va discuta în BPN de marţi o candidatură pentru Primăria Capitalei, precizând că liberalii nu vor face declaraţii pe tema acuzaţiilor care i se aduc lui Ludovic Orban.

"În cel mai scurt timp vom lua în discuţie şi eu şi domnul Blaga la BPN, de mâine, o candidatură pentru Primăria Capitalei. O să facem acest lucru cu cea mai mare decenţă şi discreţie faţă de orice fel de procedură judiciară. Nu ne vom pronunţa pe ce se întâmplă în dosar, aşa că o să vă rog să nu ne întrebaţi. Chiar nu avem cunoştinţă şi chiar nu are vreo importanţă ce este în dosar. Este o procedură în curs. Ludovic Orban o respectă, PNL o respectă, nu avem nici un fel de aplecare să facem circ, nu suntem PSD să ne rupem cămaşa de pe noi atunci când cineva din partea PNL trebuie să renunţe la o candidatură forţat de împrejurări", a mai spus Gorghiu.

La rândul său,Vasile Blaga, întrebat dacă europarlamentarul Cristian Buşoi este o opţiune pentru PNL, a afirmat că liberalii vor discuta şi candidatura pentru Primăria Capitalei va fi asumată de un membru al PNL.

''Candidatura va fi asumată de un membru al PNL, evident. Nici eu, nici doamna Gorghiu nu putem să vă certificăm într-un fel sau altul un candidat. Discutăm cu preşedintele organizaţiei PNL Bucureşti, BPN şi, mâine, nu o să o lungim, o să avem un candidat'', a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, întrebat dacă revenire la susţinerea lui Cristian Buşoi ar fi cea mai la îndemână opţiune pentru PNL.

Întrebat dacă ia în calcul susţinerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, Blaga a afirmat că de-a lungul timpului a răspuns acestei întrebări şi nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere.

Vasile Blaga a mai spus că ''un partid serios nu îşi schimbă deciziile'', afirmând că liberalii nu vor face alianţe pre-electorale cu nimeni.

"Sunt convins (că PNL mai poate câştiga alegerile locale-n.r.). Vă garantez, nu prea fac lucrul acesta, că cel puţin jumătate din capitalele Moldovei vor fi câştigate de PNL. (..) Şi Bucureşti, bineînţeles. Mergem la câştig şi în Bucureşti", a răspuns Blaga, întrebat dacă mai crede că liberalii mai pot câştiga alegerile locale şi primăriile din Bucureşti.

La rândul său, Gorghiu a reafirmat că ''nu este nici un fel de problemă legată de resursa umană a PNL''.

''Credeţi-ne, avem resursă umană care să câştige Primăria Capitalei. Este într-adevăr o problemă că renunţăm la o candidatură care conform tuturor analizelor era singura candidatură, la acel moment, care să bată candidatul PSD, dar PNL are multe alte variante cu care să vină în faţa electoratului'', a asigurat ea.

Întrebată dacă DNA face jocuri electorale, Gorghiu a refuzat să comenteze.

''Respectăm ca şi în cazul altora prezumţia de nevinovăţie. Asta vom face şi în cazul lui Ludovic Orban şi respectăm la fel de mult şi comportamentul pe care l-a avut, care este unul cât se poate de onest şi în conformitate cu prevederile statutare ale PNL. Mă bucur că a avut această opţiune proprie şi personală. Asta înseamnă că nu vrea să prejudicieze imaginea partidului în niciun fel până nu îşi reglează situaţia", a afirmat ea.

La rândul său, Vasile Blaga a susţinut că nu crede că sunt instituţii care fac jocuri politice şi că liberalii nu se plâng, în ciuda situaţiei în care se află.

Gorghiu a mai spus că nu au discutat cu Ludovic Orban şi că vor face acest lucru în zilele următoare.

''Sigur, vom avea discuţii zilele care urmează. Ne vom auzi cu Ludovic Orban fără nici un fel de ezitare. Dânsul în continuare beneficiază de prezumţia de nevinovăţie'', a conchis Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici