Liberalii îşi vor reafirma sprijinul pentru Iohannis într-o scrisoare către Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că, la propunerea parlamentarilor liberali va fi transmisă preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare oficială în care să fie reafirmat sprijinul pentru Klaus Iohannis şi să fie cerută retragerea mandatului lui Lucian Croitoru.

17 afișări
Imaginea articolului Liberalii îşi vor reafirma sprijinul pentru Iohannis într-o scrisoare către Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PNL a spus că la întâlnirea de mâine cu Lucian Croitoru i se va prezenta scrisoarea.

Antonescu a spus că liberalii vor propune şi celorlalte partide din coaliţia care îl susţine pe Klaus Iohannis să se ralieze textului scrisorii.

"Se menţine fără ezitare sprijinul parlamentarilor PNL pentru desemnarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministru. Noi vom avea în comun cu celelalte partide care susţin această candidatură o întâlnire cu Lucian Croitoru mâine şi la această întâlnire îl vom informa şi pe Croitoru de o scrisoare pe care parlamentarii noştri au propus şi noi am acceptat să o semnăm, toţi parlamentarii, s-o adresăm preşedintelui României prin care să manifestăm opţiunea pentru desemnarea lui Iohannis şi retragerea mandatului încredinţat lui Lucian Croitoru, având în vedere lipsa evidentă de şanse pentru ca domnia sa să poată alcătui un Guvern", a susţinut Crin Antonescu.

El a explicat că scrisoarea a fost propusă de parlamentarii PNL şi acceptată de conducere, menţionând că această scrisoare va demonstra noua majoritate.

"În felul acesta, o scrisoare publică, oficială, adresată preşedintelui, semnată de toţi parlamentarii acestor formaţiuni, adică o majoritate demonstrată în toate felurile pentru desemnarea lui Iohannis şi retragerea mandatului lui Croitoru credem că este încă o formulă care să-l ajute pe preşedintele României să dea un răspuns pragmatic, raţional unei crize politice care poate înceta chiar mâine dacă şi preşedintele înţelege să ia act de această realitate parlamentară", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici