Liberalii se reunesc luni în şedinţă, urmând să discute şi despre numirea lui Predoiu la MJ

Conducerea liberală se reuneşte, luni, în şedinţa Biroului Politic Central al formaţiunii, mai mulţi vicepreşedinţi intenţionând să-i reproşeze premierului Călin Popescu Tăriceanu faptul că nu au fost consultaţi în cazul nominalizării lui Cătălin Predoiu la Justiţie.

17 afișări
Imaginea articolului Liberalii se reunesc luni în şedinţă, urmând să discute şi despre numirea lui Predoiu la MJ

Liberalii se reunesc luni în şedinţă, urmând să discute şi despre numirea lui Predoiu la MJ (Sursa: Mediafax Foto)

Majoritatea membrilor Biroului Politic Central al PNL au aflat din presă despre nominalizarea lui Cătălin Predoiu la Justiţie, mulţi dintre ei neştiind cine este noul coleg din Cabinetul Tăriceanu.

Deşi numai senatorul Radu Stroe a ieşit public afirmându-şi nemulţumirea faţă de decizia premierului, mai mulţi vicepreşedinţi, printre care Ludovic Orban sau Norica Nicolai, reclamă modul nestatutar în care a fost luată decizia acestei nominalizări. Crin Antonescu a negat oficial că ar exista tensiuni în partid pe această temă, iar Ludovic Orban a spus că Ministerul Justiţiei este o problemă a premierului şi preşedintelui. Şi Antonescu şi Orban au fost, însă, de acord că Predoiu este o soluţie bună.

Liderii PNL ştiau că Tăriceanu va apela la numirea lui Teodor Meleşcanu pentru un nou mandat de interimar la Justiţie. Totuşi, despre nominalizarea lui Predoiu ştiau, încă din cursul dimineţii de vineri, Bogdan Olteanu, Puiu Haşotti şi Dan Motreanu, susţin surse din partid.

În aceste condiţii, deşi sunt conştienţi că nominalizarea unui ministru intră în atribuţiile premierului, mai mulţi vicepreşedinţi PNL îi vor cere explicaţii lui Tăriceanu pentru decizia de vineri.

De asemenea, este de aşteptat ca liderii liberali să aibă o discuţie lămuritoare în cazul lui Radu Stroe, care fusese nominalizat de BPC pentru postul de ministru al Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici