Liberalii susţin menţinerea actualei cote a TVA

PNL susţine menţinerea actualei cote a TVA, afirmă preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă. De asemenea, liberalii susţin reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale şi măsurile fiscale pentru angajarea răspunderii guvernamentale anunţată de premierul Marcel Ciolacu.

151 afișări
Imaginea articolului Liberalii susţin menţinerea actualei cote a TVA

Liberalii susţin menţinerea actualei cote a TVA

„Subiectul care este de intreres major pentru toată lumea este cel al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurile fiscale. Am avut discuţii şi am prezentat elementele fundamentale pe care PNL le-a susţinut şi continuă să le susţină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei, anume reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale şi măsurile fiscale”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că, complementar, PNL „a susţinut şi contină să susţină menţinerea cotei unice de impozitare, va continua să susţină întreprinzătorii privaţi, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiţii prin menţinerea cotei de impozitare la dividente la 8%”.

„De asemenea, PNL susţine menţinerea actualei cote la TVA şi susţinem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul realizat în ţara noastră. De asemenea, susţinem ca la nivelul profesiilor liberale şi a PFA să se impună un plafon pentru CASS”, adaugă liderul PNL.

El precizează că PNL propune un pacghet pentru a stimula creşterea economică.

„Am discutat cu toţi cei care au cunoaştere în domeniul economic, bugetar-fiscal, că dincolo de aceste măsuri avem nevoie de un alt pachet prin care să susţinem măsuri de investiţii, de creştere economică în ţara noastră. Sunt trei linii pe care putem să lşe abordăm - facilităţi fiscale, facilităţi pentru utilităţi şi ajutor de stat personalizat pentru investiţiile care depăşesc suma de 50 de milioane de euro”, afirmă Ciucă.

El precizează că luni va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat şi măsurile de echilibrare fiscală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici