Liberalul Virgil Pop va fi pus în libertate

Liberalul Virgil Pop, arestat la sfârşitul lunii noiembrie pentru trafic de influenţă şi trimis în judecată de DNA Cluj, va fi pus în libertate întrucât Curtea de Apel Cluj a admis, joi, recursul înaintat de acesta la o sentinţă a Tribunalului, care respingea eliberarea sa sub control judiciar.

44 afișări
Imaginea articolului Liberalul Virgil Pop va fi pus în libertate

Liberalul Virgil Pop va fi pus în libertate (Imagine: Mediafax Foto)

Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Liberalul Virgil Pop, trimis în judecată de DNA

Liberalul Virgil Pop, arestat pentru trafic de influenţă şi ales deputat în colegiul 8 Turda, a fost trimis în judecată de DNA Cluj, a anunţat, joi, reprezentantul instituţiei.

Reprezentantul DNA Cluj a declarat, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Cluj, care judecă, joi, recursul la o sentinţă a Tribunalului Cluj prin care s-a respins cererea de eliberare sub control judiciar depusă de Virgil Pop, că procurorii au finalizat rechizitoriul şi l-au trimis în judecată pe Virgil Pop.

"Nu înţelegem să ne disculpăm, dosarul a fost finalizat şi procurorii au dispus trimiterea în judecată în mod legal", a spus reprezentantul DNA.

Potrivit sursei citate, cauza urmează să fie judecată de Tribunalul Cluj.

Avocatul lui Virgil Pop, Eugen Iordăchescu, a declarat în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj că trimiterea în instanţă a dosarului este un abuz. El a spus că acest lucru nu trebuia să se întâmple înainte ca judecătorii Curţii de Apel Cluj să soluţioneze cererea de eliberare sub control judiciar.

Virgil Pop este învinuit de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată, fals, instigare la fals şi spălare de bani.

Două instanţe ale Tribunalului Cluj au refuzat judecarea cererii lui Virgil Pop de eliberare pe cauţiune

Două instanţe ale Tribunalului Cluj au refuzat, joi, să judece solicitarea deputatului ales Virgil Pop (PNL), privind eliberarea pe cauţiune.

Iniţial, un judecător al Tribunalului Cluj a refuzat să judece cererea de eliberare pe cauţiune în cazul lui Virgil Pop.

Instanţa Tribunalului Cluj a apreciat că nu este competentă să judece această cerere şi a spus că ea va fi soluţionată de instanţa care va judeca dosarul pe fond.

Un al doilea complet de judecată de la Tribunalul Cluj învestit să judece solicitarea de eliberare pe cauţiune a lui Pop a anunţat, tot joi, că nu va judeca această cerere. Instanţa s-a abţinut din cauză că judecătorul a fost acelaşi cu cel care a dispus arestarea preventivă a lui Virgil Pop.

Astfel, cererea de eliberare pe cauţiune depusă de Virgil Pop urma să fie judecată de un al treilea complet.

Avocatul lui Virgil Pop cere ca deputatului ales să i se permită prezenţa în Parlament luni şi marţi

 

Avocatul lui Virgil Pop, Eugen Iordăchescu, a declarat că va depune, vineri dimineaţă, la arestul Poliţiei Cluj, la instanţa care va judeca fondul dosarului de la Tribunalul Cluj şi la conducerea acestei instituţii, o cerere pentru ca lui Virgil Pop să i se permită prezenţa la şedinţele Parlamentului din 15 şi 16 decembrie.

"Dacă această cerere nu va fi aprobată şi clientului meu îi vor fi încălcate drepturile constituţionale, vom proceda în consecinţă", a spus Iordăchescu.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Cluj judecă, joi, recursul la o sentinţă a Tribunalului Cluj prin care s-a respins cererea de eliberare sub control judiciar depusă de Virgil Pop, în timp ce la Tribunalul Cluj ar trebui să se judece solicitarea acestuia de eliberare pe cauţiune.

Bunurile şi conturile bancare ale liberalului Virgil Pop, puse sub sechestru de DNA

Procurorii DNA au dispus măsuri asiguratorii în cazul deputatului ales Virgil Pop, arestat pentru trafic de influenţă şi trimis în judecată, constând în blocarea conturilor bancare şi instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Virgil Pop, fost consilier judeţean în cadrul CJ Cluj, în prezent consilier local în cadrul CL Turda, pentru trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani în formă agravată.

Procurorii au dispus, de asemenea, trimiterea în judecată în stare de libertate a Adinei Gorgan, administrator al S.C. Turdarom Advertising S.R.L, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit sursei citate, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, constând în poprirea conturilor bancare ale lui Pop şi sechestru asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea acestuia.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Cluj.

Citeşte şi:

Candidatul liberal reţinut de DNA Cluj, arestat

Candidatul PNL în colegiul Turda, aflat în arest, a obţinut un mandat de deputat

Avocatul liberalului ales deputat şi aflat în arest a depus cerere de eliberare sub control judiciar

Liberalul arestat pentru trafic de influenţă şi ales deputat rămâne în arest

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici