Lider din Opoziţie, despre refuzul lui Iohannis de a-i numi pe Laufer şi Vasilescu: Arată responsabilitate. Nu înţeleg de ce campioana reformei pensiilor dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi pentru MEDIAFAX, că refuzul şefului statului, Klaus Iohannis, de a o numi pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării denotă responsabilitate.

1276 afișări
Imaginea articolului Lider din Opoziţie, despre refuzul lui Iohannis de a-i numi pe Laufer şi Vasilescu: Arată responsabilitate. Nu înţeleg de ce campioana reformei pensiilor dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii

Lider din Opoziţie, despre refuzul lui Iohannis de a-i numi pe Laufer şi Vasilescu: Arată responsabilitate. Nu înţeleg de ce campioana reformei pensiilor dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii

"Decizia preşedintelui Iohannis de a refuza aceste nominalizări se pare că arată responsabilitate pentru gestionarea acestor domenii importante şi dorinţa preşedintelui ca aceste portofolii importante să fie ocupate de oameni care au pregătirea profesională necesară, experienţa managerială şi capacitatea de a rezolva gravele disfuncţionalităţi din aceste domenii. Sunt domenii extrem de importante, al Transporturilor şi Dezvoltării Regionale. Sunt extrem de multe probleme acolo care trebuie să îşi găsească o soluţie rapidă. Nu poţi să pui nişte oameni complet necalificaţi, care nu au avut niciodată vreo legătură cu domeniul, care nu au pregătirea profesională necesară să preia conducerea acestor ministere, pentru că şi aşa suntem în ceasul al doisprezecelea, privitor la gravele probleme din domeniu, iar aducerea unor ignoranţi în domeniu, riscă să agraveze şi mai rău disfuncţionalităţile din domeniile respective", a afirmat Ludovic Orban, marţi, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX cum comentează faptul că preşedintele Iohannis nu a motivat public decizia, liderul liberal a răspuns: "Sunt convins că are motive suficient de serioase şi că probabil le-a explicat. Când va avea ocazia probabil le va prezenta şi public".

Acesta a mai spus că nu pricepe de ce "campioana reformei pensiilor", Olguţa Vasilescu fuge de la Ministerul Muncii.

"De asemenea nu înţeleg de ce marea campioană a reformei pensiilor, Lia Olguţa Vasilescu, dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii, tocmai când în dezbaterea Parlamentului este Legea pensiilor şi alte acte normative importante. Fuga Olguţăi Vasilescu de la Ministerul Muncii, din punctul meu de vedere, arată clar eşecul lamentabil al PSD-ALDE în capacitatea de îndeplinire a promisiunilor electorale făcute către pensionari", a conchis Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, şeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcţie.

De asemenea, social-democraţii au votat, în şedinţa de marţi a BPN al partidului, ca Lia Olguţa Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX.

Nu în ultimul rând, secretarul general interimar al PSD Codrin Ştefănescu a anunţat, marţi seară la un post de televiziune, că miercuri va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, urmată de declaraţii în care "să spunem public cum ne-am adaptat hachiţelor lui Klaus Iohannis".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici