Lideri locali ai PMP îşi declară susţinerea pentru candidatura Elenei Udrea, deşi califică drept ”pripită” decizia lui Diaconescu de a candida independent

Liderii PMP Suceava, Mureş, Vaslui, Hunedoara şi Cluj declară că susţin şi admiră disponibilitatea preşedintelui formaţiunii, Elena Udrea, de a candida la Preşedinţie. Cu toate acestea, una dintre filiale strânge în continuare semnături pentru Diaconescu, în ciuda faptului că acesta şi-a afirmat intenţia de a candida independent.

337 afișări
Imaginea articolului Lideri locali ai PMP îşi declară susţinerea pentru candidatura Elenei Udrea, deşi califică drept ”pripită” decizia lui Diaconescu de a candida independent

Lideri locali ai PMP îşi declară susţinerea pentru candidatura Elenei Udrea, deşi califică drept ”pripită” decizia lui Diaconescu de a candida independent (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Liderii PMP Suceava, Mureş, Vaslui, Hunedoara şi Cluj declară că susţin şi admiră disponibilitatea preşedintelui formaţiunii, Elena Udrea, de a candida la Preşedinţie. Cu toate acestea, una dintre filiale strânge în continuare semnături pentru Diaconescu, în ciuda faptului că acesta şi-a afirmat intenţia de a candida independent.

 

PMP Suceava ”salută disponibilitatea” Elenei Udrea de a candida la Preşedinţie

Organizaţia judeţeană Suceava a PMP ”salută disponibilitatea” preşedintelui formaţiunii, Elena Udrea,  de a intra în cursa pentru Preşedinţie,  a declarat corespondentului MEDIAFAX liderul filialei, Cornel Popovici. Popovici a spus că opţiunea personală a lui Cristian Diaconescu a fost să renunţe la susţinerea PMP şi să candideze independent, caz în care PMP va trebui să găsească un alt candidat.

"Colegiul Naţional al PMP va reuşi să găsească un candidat. Am reţinut şi disponibilitatea preşedintelui PMP de a intra în cursă", a afirmat liderul PMP Suceava. Cornel Popovici a mai spus că organizaţia PMP Suceava ”salută disponibilitatea” liderului PMP, Elena Udrea, de a intra în cursa pentru Preşedinţia României şi de a-l învinge pe candidatul PSD, premierul Victor Ponta.

 

PMP Mureş o susţine pe Udrea la Preşedinţie

Preşedintele PMP Mureş, Petru Başa, afirmă că membrii filialei o vor susţine pe Elena Udrea drept candidat la prezidenţiale, întrucât aceasta are un "bazin de simpatizanţi” mai mare decât Cristian Diaconescu.

Preşedintele PMP Mureş, fostul senator PDL Petru Başa, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că membrii filialei o susţin pe Elena Udrea la prezidenţiale. "Cred că foarte mulţi vor merge cu Elena Udrea, cel puţin Mureşul va merge. Ea are un «bazin» mai mare şi de simpatizanţi decât Cristian Diaconescu. Părerea mea e că acesta va lua mai multe voturi de la MoMonica Macoveiecât de la Elena Udrea. Cristian Diaconescu şi Monica Macovei au acelaşi bazin electoral", a declarat Başa.

 

PMP Vaslui o susţine pe Udrea: Românul vrea un om care să ia de gât şi să pupe şi ţigani şi ţărani

Liderul PMP Vaslui, Ion Vrînceanu, spune că îi pare rău de Cristian Diaconescu, pe care îl admiră ca diplomat, dar că Elena Udrea va avea mult mai multe şanse la Preşedinţie, el apreciind că românii nu vor un diplomat la conducere, ci "un om care ştie să se aplece şi să pupe şi ţigani, şi ţărani".

"Sincer, îmi pare rău de domnul Diaconescu, pe care îl admir ca diplomat. Dumnealui  nu a crescut deloc în sondaje. Dimpotrivă, de când şi-a anunţat candidatura doamna Macovei, a scăzut în preferinţele electoratului. De aceea, doamna Udrea va avea mult mai multe şanse, pentru că are şi partidul în spate. Românul nu vrea un diplomat în fruntea ţării, ci un om popular popular, care ştie să se aplece, să ia de gât şi să pupe şi ţigani, şi ţărani, aşa cum face Traian Băsescu. În plus, din ce am întrebat şi noi lumea, populaţia din judeţul Vaslui o adoră pe Elena Udrea”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX preşedintele PMP Vaslui, Ion Vrînceanu.

El a mai afirmat că are mandatul Biroului Permanent Judeţean al PMP Vaslui de a o susţine pe Elena Udrea dacă aceasta îşi va anunţa candidatura la Preşedinţie.

 

PMP Hunedoara strânge în continuare semnături pentru Diaconescu, dar ar susţine-o pe Udrea

Fililala Hunedoara a PMP strânge în continuare semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, până când Colegiul Naţional al partidului va vota desemnarea unui alt candidat, potrivit reprezentanţilor organizaţiei.

Preşedintele interimar al PMP Hunedoara, Mihaela Brate, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că organizaţia strânge în continuare semături pentru Cristian Diaconescu. "Cristian Diaconescu este candidatul oficial al PMP, votat în Colegiul Naţional al PMP, într-o şedinţă la care şi eu am fost prezentă şi mi-am exprimat votul. Organizaţia PMP Hunedoara a primit de la centru un formular-tip pentru strângere de semnături şi o circulară prin care ni se solicita acest lucru. După declaraţiile din ultimele zile, am sunat la Bucureşti şi am cerut lămuriri. Ni s-a spus că atât timp cât nu avem nicio hârtie oficială legată de un alt candidat să strângem în continuare semnături. Până acum avem vreo 700", a declarat Mihaela Brate.

Ea a spus că PMP Hunedoara ar susţine-o pe Elena Udrea dacă aceasta ar candida la alegerile prezidenţiale. "Noi susţinem persoana care are cele mai multe şanse să ajungă în turul al doilea la alegerile prezidenţiale şi apoi să câştige lupta. Practic, noi nu susţinem un om, noi susţinem şansa. Oricum vom şti mai multe mâine (marţi - n.r.), când va avea loc o nouă şedinţă a Colegiului Naţional", a declarat Brate.

 

PMP Cluj: Decizia lui Diaconescu e pripită; Udrea a arătat că este un adevărat lider

Preşedintele PMP Cluj, deputatul Adrian Gurzău, consideră că decizia lui Cristian Diaconescu de a candida ca independent la Preşedinţie este "pripită", arătând, în schimb, că Elena Udrea dovedeşte că este "un adevărat lider" şi îşi asumă rolul "de a face opoziţie reală la Ponta".

El a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în situaţii de criză, în care mulţi bărbaţi se retrag, Udrea îşi asumă rolul "de a face opoziţie reală la Ponta".

"Cred că Diaconescu s-a pripit prin anunţarea candidaturii sale ca independent, nu trebuia să se grăbească. Aştept rezultatele de la alegeri care vor da imaginea unui candidat. Faptul că Elena Udrea şi-a asumat rolul de candidat al PMP la Preşedinţie este de admirat şi arată că este un adevărat lider. În situaţii de criză, în care mulţi bărbaţi se retrag, ea îşi asumă rolul de a face opoziţie reală la Ponta. Acum ai impresia că este un mare blat şi că toată lumea joacă pe procente şi sondaje şi nimeni nu îi consultă pe oameni", a spus Gurzău.

El a subliniat că Diaconescu este un om valoros, care are experienţă politică şi diplomatică, şi crede că o discuţie, marţi, în cadrul PMP ar fi fost benefică pentru toată lumea. "În partid trebuie să existe şi dezbateri interne şi analize, pentru că de aceea suntem un partid, iar majoritatea să fie cea care decide", a menţionat Adrian Gurzău.

 

Diaconescu şi-a anunţat candidatura ca independent la prezidenţiale, iar Udrea s-a arătat pregătită să candideze din partea PMP

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Diaconescu a amintit că, în urmă cu zece zile, câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la Preşedinţie. El a spus că nu a fost informat de aceste preocupări ale unor colegi de partid şi că a aflat acest lucru din presă. ”M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici”, a mai spus Diaconescu.

El a precizat că este normal ca un partid să ia propriile decizii, dar că trebuie ”să suporte şi consecinţele”. Cristian Diaconescu a mai declarat că nu vrea să aştepte decizia care se prefigurează a fi luată marţi de PMP. ”Îmi anunţ candidatura de independent la Preşedinţia României. (...) Nu voi mai fi membru PMP”, a anunţat Cristian Diaconescu. El a spus însă că rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Imediat după ce Cristian Diaconescu a anunţat că va candida ca independent la Preşedinţie şi că pleacă din PMP, Elena Udrea a făcut o declaraţie la sediul PMP în care a spus că regretă decizia lui Diaconescu, mai ales înaintea şedinţei de marţi a Colegiului Director, care va decide candidatul partidului. ”Sunt pregătită să-mi asum candidatura la Preşedinţie”, a anunţat în acest context Udrea, susţinând că ea este candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiţia pentru Cotroceni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici