Liderii AUR s-au deplasat în Deva. Claudiu Târziu, copreşedinte, în criza din Valea Jiului: Protestul minerilor, consecinţă a unei politici inexistente

Protestul minerilor din Valea Jiului este o consecinţă dureroasă a unei politici inexistente la nivel naţional, pentru că politicile europene de ecologizare cuprinse în Green Deal nu sunt însoţite de o Strategie naţională pentru energie, afirmă liderul AUR Claudiu Târziu.

1396 afișări
Imaginea articolului Liderii AUR s-au deplasat în Deva. Claudiu Târziu, copreşedinte, în criza din Valea Jiului: Protestul minerilor, consecinţă a unei politici inexistente

Claudiu Târziu, copreşedintele Alianţei, în criza din Valea Jiului: Liderii AUR s-au deplasat în Deva. Protestul minerilor, consecinţă a unei politici inexistente

Claudiu Târziu spune că „protestul spontan, ca parte văzută a unei crize foarte lungi a sistemului nostru energetic, (este - n.r.) consecinţă dureroasă a unei politici inexistente la nivel naţional”.

Târziu critică faptul că politicile europene de ecologizare cuprinse în proiectul Green Deal nu sunt însoţite de o Strategie naţională pentru energie care să fie dezbătută şi votată în Parlament.

„Liderii AUR s-au deplasat în Deva în condiţiile în care nicio altă forţă politică nu şi-a exprimat interesul faţă de situaţia dramatică pe care o traversează minerii din Valea Jiului. Claudiu Târziu a precizat că, prin reprezentanţii AUR în Parlament, există hotărârea şi pârghiile pentru a contribui la rezolvarea acestei crize care afectează deja zeci de mii de familii”, se menţionează într-un comunicat de presă al AUR.

Liderii formaţiunii transmit că sunt solidari cu minerii şi familiile lor şi se vor implica direct, prin mijloacele parlamentare pe care le au, pentru „soluţionarea unei crize care stă să explodeze”.

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru neplata salariilor. Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
târziu,
mineri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici