Liderii PDL, deranjaţi de demersul lui Ridzi de a face plângerea penală - surse

Mai mulţi membri ai conducerii PDL dar şi parlamentari s-au declarat surprinşi şi chiar deranjaţi de informaţia privind plângerea penală depusă de Monica Iacob Ridzi împotriva deputaţilor din comisia de anchetă, apreciind drept "inoportun" acest gest.

21 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL, deranjaţi de demersul lui Ridzi de a face plângerea penală - surse

Ridzi cere procurorilor anchetarea membrilor Comisiei de anchetă în cazul său (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriţă)

Parlamentarii PDL nu au dorit, miercuri, să facă niciun fel de comentariu oficial vis-a-vis de informaţia apărută în presă, potrivit căreia fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a făcut plângere penală împotriva colegilor deputaţi care au anchetat-o în comisia parlamentară.

Un parlamentar PDL a declarat pentru MEDIAFAX, sub protecţia anonimatului, că a aflat de la ziarişti despre această iniţiativă a colegei sale de partid, pe care o consideră "neinspirată" în acest moment dar şi lipsită de orice logică, în condiţiile în care scandalul legat de activitatea acesteia la Ministerul Tineretului se estompase deja o dată cu demisia şi începerea urmăririi penale.

Democrat-liberalii sunt deranjaţi şi de faptul că Monica iacob Ridzi nu a informat conducerea partidului sau măcar pe colegii jurişti despre intenţia de a depune o plângere penală împotriva membrilor comisiei de anchetă.

"Dacă m-ar fi întrebat pe mine, aş fi sfătuit-o să nu facă acest lucru. Dar nu m-a întrebat. De fapt, nimeni nu a ştiut", a spus un deputat PDL, adăugând că Monica Iacob Ridzi a avut acest tip de comportament şi pe parcursul scandalului legat de activitatea comisiei de anchetă, când a preferat să îşi gestioneze singură ieşirile, de cele mai multe ori în dezavantajul ei.

O altă problemă a gestului Monicăi Iacob Ridzi este că se aseamană în mod evident cu cel al ministrului Elena Udrea, care a decis, la rândul ei, să facă plângere împotriva unor membri ai comisiei de anchetă privind activitatea Ministerului Turismului, pe aceleaşi considerente, abuz în serviciu şi încercare de a determina mărturie mincinoasă, susţin sursele.

Democrat-liberalii se tem că acest lucru va avea un impact negativ asupra demersului Elenei Udrea, cele două cazuri urmând a fi văzute, astfel, în oglindă, astfel că imaginea Monicăi Iacob Ridzi, cercetată de DNA, se va răsfrânge şi asupra Elenei Udrea.

Unii lideri PDL sunt nemulţumiţi şi de faptul că apariţia acestui subiect din nou în vizorul mass-media nu poate aduce în niciun caz beneficii de imagine partidului şi vine într-un moment total nepotrivit, imediat după mesajul preşedintelui Traian Băsescu în faţa Parlamentului.

De altfel, potrivit unor surse din conducerea partidului, în urma scandalului legat de gestionarea banilor publici de către ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, PDL a pierdut între 3 şi 5 puncte procentuale, potrivit analizelor sociologice.

În plus, conducerea partidului i-a sugerat Monicăi Iacob Ridzi să iasă din vizorul mass-media şi a politicii, pe perioada cercetării de către autorităţile statului a cazului în care este implicată.

Aşa s-a explicat şi faptul că şcoala de Vară a partidului, care în mod tradiţional se desfăşura sub coordonarea acesteia, în calitatea de preşedinte al Organizaţiei de Tineret, anul acesta a fost organizată de preşedinta Organizaţiei de Femei, Sulfina Barbu.

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a făcut plângere penală la Parchetul instanţei supreme faţă de membrii Comisiei de anchetă privind organizarea "Zilei Tineretului", pe care îi acuză de abuz în serviciu şi încercare de a determina mărturia mincinoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici