Liderii PDL şi PNL se întâlnesc la sediul liberalilor

Liderii PDL şi PNL se întâlnesc sâmbătă, la această oră, la sediul liberalilor, în încercarea de a contura o majoritate parlamentară, necesară formării noului Guvern.

12 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL şi PNL se întâlnesc la sediul liberalilor

Liderii PDL şi PNL se întâlnesc la sediul liberalilor (Imagine: Mediafax Foto)

Primii care au ajuns în sediul PNL au fost liberalii Dan Motreanu şi Bogdan Olteanu. Ei au fost urmaţi la scurt timp de Dan Radu Ruşanu. Pânâ la această oră la sediul PNL nu venise vicepreşedintele liberal Crin Antonescu.

Negociatorii PDL au venit împreună, din echipa desemnată să poarte negocierile lipsind Theodor Stolojan. La sediul PNL au venit doar patru lideri PDL: Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur.

După membrii PDL a venit şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. El nu a vrut să facă nicio declaraţie.

Emil Boc a spus, înainte de a intra în sediul PNL, că dreapta a câştigat în alegeri şi că opţiunea PDL este negocierea cu PNL.

La rândul său, întrebat dacă PDL va negocia sâmbătă şi cu PSD, Vasile Blaga a spus că deocamdată nu ştie.

Cele patru formaţiuni parlamentare - PDL, PSD, PNL şi UDMR - şi reprezentanţii minorităţilor s-au aflat, vineri, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Traian Băsescu pe tema majorităţii parlamentare.

După întâlnire, Emil Boc a anunţat că democrat-liberalii optează pentru formarea unui Guvern în jurul PDL, Mircea Geoană a spus că pentru PSD e important ca în viitorul Cabinet să dea primul-ministru, iar Călin Popescu Tăriceanu a declarat că i-a înmânat şefului statului programul PNL, care nu poate fi aplicat decât de un premier liberal.

UDMR s-a pronunţat pentru un guvern PNL-PDL-UDMR, afirmând că Uniunea merge cu PDL şi că nu ştie care e decizia liberalilor.

După întâlnirea de la Cotroceni, la Palatul Victoria au avut loc discuţii între premierul Călin Popescu Tăriceanu şi liderii UDMR Marko Bela, Kelemen Hunor şi Laszlo Bobely, care au fost urmaţi de liberalii Bogdan Olteanu şi Crin Antonescu.

Citeşte şi:

Băsescu s-a consultat cu partidele pentru formarea Guvernului

Boc: Opţiunea noastră este pentru a forma un guvern în jurul PDL

Geoană: Pentru PSD e important ca în viitorul guvern să dăm primul-ministru

Tăriceanu: I-am înmânat preşedintelui programul nostru

Marko: E de dorit ca UDMR să fie în Guvern

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici