Liderii PNL din judeţele Moldovei vor autostradă spre Ardeal şi subvenţii pentru transportul aerian

Liderii organizaţiilor PNL din judeţele Moldovei au stabilit trei direcţii în care le cer guvernanţilor să acţioneze - autostrada spre Ardeal, subvenţii pentru cursele aeriene şi fonduri UE pentru infrastructura parcurilor industriale, a declarat, joi, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

262 afișări
Imaginea articolului Liderii PNL din judeţele Moldovei vor autostradă spre Ardeal şi subvenţii pentru transportul aerian

Liderii PNL din judeţele Moldovei vor autostradă spre Ardeal şi subvenţii pentru transportul aerian (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Băişanu a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că liderii PNL din judeţele Moldovei s-au întâlnit la Iaşi, unde au stabilit solicitările principale pe care le vor adresa Guvernului.

El a arătat că una dintre solicitări este autostrada care să facă legătura între Moldova şi Transilvania, iar punctul de plecare al acestei autostrăzi să fie localitatea Moţca din judeţul Iaşi, care se află la distanţe aproximativ egale de municipiile reşedinţă de judeţ.

Băişanu a spus că cei din sud fac demersuri pentru Autostrada Sudului şi că trebuie găsite soluţii pentru a fi rezolvată şi problema legăturii Moldovei cu reţeaua europeană de autostrăzi, subliniind că zona are legături importante cu Republica Moldova, la Albiţa şi cu Ucraina, la Siret.

Totodată, el a arătat că un alt punct susţinut de organizaţiile PNL din judeţele Moldovei este finanţarea prin proiecte cu finanţare europeană a infrastructurii parcurilor industriale.

El a spus că s-a mai stabilit ca liberalii să facă demersuri către ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, astfel încât finanţarea pentru infrastructura de parcuri industriale să fie introdusă în planul de negocieri cu UE.

"Primăriile nu pot singure să susţină construirea infrastructurii parcurilor industriale şi vrem să o facem cu bani europeni", a spus Băişanu.

Liderul PNL Suceava a mai declarat că un alt obiectiv al liberalilor este subvenţionarea companiilor aeriane care operează în ţară.

"Aşa cum transportul pe calea ferată este subvenţionat, ar trebui să fie subvenţionat şi transportul aerian", a spus Băişanu, susţinând că există posibilitatea ca statul român să subvenţioneze zborurile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici