Liderii politici comentează decizia Curţii de Apel Bucureşti

Liderii politici comentează decizia Curţii de Apel Bucureşti de respingere a contestaţiei PRM.

19 afișări
Imaginea articolului Liderii politici comentează decizia Curţii de Apel Bucureşti

Liderii politici comentează decizia Curţii de Apel Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Boc: Salut decizia Curţii de Apel Bucureşti de respingere a contestaţiei PRM

Preşedintele PDL, Emil Boc, salută decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti de respingere a contestaţiei PRM privind hotărârea de guvern legată de alegerile prin votul uninominal.

"Salut decizia Curţii de Apel Bucureşti de respingere a contestaţiei PRM. PDL va continua campania de informare a cetăţenilor în legătură cu votul uninominal, lucru care ar fi trebuit să fie făcut de către Guvern, dar pe care nu îl face", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Emil Boc.

Geoană salută decizia Curţii de Apel şi acuză PRM şi PDL că încearcă să amâne data alegerilor

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a salutat, joi, decizia Curţii de Apel de respingere a contestaţiei PRM la adresa votului uninominal, el reluând criticile la adresa PRM şi PDL care ar încearca, astfel, să amâne data alegerilor.

"Nu pot decât să salut decizia Curţii de Apel, de respingere a contestaţiei PRM la adresa votului uninominal. E o veste foarte bună pentru că ne putem cu toţii concentra pe 30 noiembrie, data alegerilor, şi pe derularea, în premieră pentru România, a unui sistem de vot uninominal", a precizat Geoană.

Liderul PSD şi-a reluat, totodată, criticile la adresa PRM şi PDL, arătând că este vorba de o încercarea disperată a PRM, care, cu sprijinul "discret, dar energic", al PDL, încearcă să amâne data alegerilor.

Întrebat cum comentează anunţul PRM de a contesta decizia Curţii de Apel, Geoană a precizat: "E o disperare de înţeles pentru un partid care, în acest sistem, este clar că nu are şanse reale de a intra în viitorul Parlament".

"Există în mod transparent o înţelegere între PRM şi PDL, iar trocul cu vicepreşedinţia de la Senat sunt convins că a avut ca parte a înţelegerii şi acest subiect", a conchis Geoană.

Hotărârea de Guvern care delimitează colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare rămâne în vigoare, Curtea de Apel Bucureşti respingând, joi, cererea PRM de suspendare a acesteia.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă cererea PRM ca neîntemeiată. Soluţia poate fi atacată cu recurs în cinci zile, la instanţa supremă.

PRM va face recurs la decizia Curţii de Apel de menţinere în vigoare a HG privind colegiile uninominale, a anunţat, tot joi, liderul PRM Lucian Bolcaş.

Acesta a ţinut să sublinieze că s-a judecat o simplă cerere de suspendare şi nu fondul, adică cererea de anulare a HG privind delimitarea colegiilor uninominale, aceste lucru urmând a fi hotărât în 11 noiembrie.

PRM a contestat la Curtea de Apel Bucureşti, în septembrie, în contencios administrativ, hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale în vederea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici