Liderii politici comentează decizia suspendării ministrului Păcuraru

Liderii politici au comentat pentru MEDIAFAX decizia preşedintelui Băsescu de a-l suspenda din funcţie pe ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

19 afișări
Imaginea articolului Liderii politici comentează decizia suspendării ministrului Păcuraru

Paul Păcuraru (Imagine: Mediafax Foto)

Boc: Suspendarea lui Păcuraru este "un gest constituţional şi normal"

Preşedintele PDL, Emil Boc, consideră că suspendarea ministrului Muncii, Paul Păcuraru, este un gest constituţional şi normal, rezultat din aplicarea procedurii constituţionale, în urma declanşării urmăririi penale.

"Suspendarea este un gest constituţional şi normal", a declarat Emil Boc.

Boc a spus că, din punct de vedere juridic şi al legii penale, şi în acest caz se aplică prezumţia de nevinovăţie, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare.

Bolcaş: Prin suspendarea din funcţie a lui Păcuraru s-a prelungit voinţa Senatului

Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş

a declarat că suspendarea din funcţie a ministrului Muncii, Paul Păcuraru, este una dintre consecinţele previzibile după votul dat de Parlament în cazul acestuia.

"Practic, prin suspendarea din funcţie s-a prelungit voinţa Senatului", a declarat Lucian Bolcaş.

El a mai spus că suspendarea din funcţie este o atribuţie constituţională a şefului statului.

Ponta: Suspendarea lui Păcuraru, un nou episod de bătălie politică, cu pretext de Justiţie

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că suspendarea din funcţie a ministrului Muncii, Paul Păcuraru, reprezintă „un nou episod de bătălie politică, cu pretext de Justiţie”.

"În primul rând, eu cred despre domnul Păcuraru că este un ministru absolut incompetent, dar că, în România, incompetenţa încă nu este infracţiune. Aşa încât, suspendarea dânsului este un nou episod de bătălie politică cu pretext de Justiţie", a declarat Ponta.

El a arătat, totodată, că îşi doreşte ca Justiţia să nu mai fie folosită ca armă politică.

"Îmi doresc foarte tare ca în anii următori, în România, Justiţia să nu mai fie niciodată folosită ca armă politică, aşa cum a fost în aceşti patru ani", a subliniat Ponta.

Orban: Decizia lui Băsescu - o răzbunare penibilă împotriva lui Păcuraru şi a PNL

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că decizia preşedintelui Băsescu de a-l suspenda din funcţie pe Paul Păcuraru reprezintă o "răzbunare penibilă" din partea şefului statului împotriva ministrului liberal şi a PNL, menţionând că Păcuraru este nevinovat.

"Este o răzbunare penibilă din partea lui Băsescu şi a camarilei sale împotriva lui Paul Păcuraru şi a PNL, pentru că am reuşit majorarea pensiilor de la 1 octombrie şi sunt convins că toţi pensionarii vor fi mult mai interesaţi de majorarea pensiilor făcută de PNL decât de decizia preşedintelui, care se înscrie în circul şi scandalul penibil pe care le face Băsescu de patru ani. Valuri, valuri!", a declarat Ludovic Orban.

Vicepreşedintele PNL şi-a exprimat convingerea că Paul Păcuraru este nevinovat şi că acest lucru va fi dovedit cât mai repede în instanţă.

"Sunt convins că Paul Păcuraru e nevinovat şi sper ca această nevinovăţie să fie demonstrată cât mai repede în instanţă", a spus Orban.

PC: Decizia lui Traian Băsescu de a-l suspenda din funcţie pe Păcuraru, nefericită pentru pensionari

PC consideră că decizia preşedintelui Traian Băsescu de suspendare din funcţie a ministrului Muncii, Paul Păcuraru, este nefericită pentru pensionari, deoarece este decapitat Ministerul Muncii într-o perioadă în care acesta trebuia să implementeze o serie de legi favorabile pensionarilor.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a fãcut, marţi, aceste precizări, arătând că formaţiunea pe care o reprezintă nu comentează decizia lui Traian Băsescu "din punct de vedere procedural sau electoral", ci "din punctul de vedere al efectului ei asupra pensionarilor".

"În opinia noastră, suspendarea ministrului Muncii, Paul Păcuraru, este o procedură la îndemâna preşedintelui Traian Băsescu, este dreptul acestuia, dar efectul unei asemenea decizii va fi unul nefericit pentru pensionari", a spus Ciucă.

El a arătat cã ministerul Muncii trebuie să elaboreze, în această perioadă, legile adoptate privind creşterea valorii punctului de pensie pentru grupa I şi II de muncă, creşterea pensiilor în avans, creşterea indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu handicap.

"În urma decapitării Ministerului Muncii, va exista o perioadă de vid de autoritate. Oamenii din minister vor aştepta să vadă cine va veni în loc şi nimeni nu se va ocupa de implementarea acestor legi", a mai spus Bogdan Ciucă, adăugând că, în acest fel, pensionarii se vor uita cum se bat oamenii politici.

Preşedinţia a anunţat, marţi dimineaţă, că şeful statului, Traian Băsescu, a semnat, cu o zi în urmă, decretul privind suspendarea din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a lui Paul Păcuraru, având în vedere că DNA a început urmărirea penală faţă de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici