Liderii PSD au invocat trei posibile reacţii la asumarea răspunderii, au ales calea de mijloc-surse

Liderii PSD au menţionat, în şedinţa BPN de marţi, trei posibile scenarii ale parlamentarilor social-democraţi în şedinţele de marţi ale Parlamentului în care Guvernul îşi va asuma răspunderea, luând decizia de a nu aborda o atitudine conflictuală.

21 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD au invocat trei posibile reacţii la asumarea răspunderii, au ales calea de mijloc-surse

Liderii PSD au invocat trei posibile reacţii la asumarea răspunderii, au ales calea de mijloc-surse (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că liderii partidului au invocat, în BPN, trei posibile reacţii în Parlament, la şedinţele în care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea pe cele trei legi.

Cele trei variante constau în: părăsirea sălii de plen la una sau două din legile pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea, rămânerea în sală, dar delimitarea de procedura asumării răspunderii, respectiv a fi "mai mult sau mai puţin prezenţi".

Potrivit surselor citate, discuţia privind posibilele consecinţe în plan politic şi mediatic ale celor trei variante nu s-a finalizat cu adoptarea unei decizii ferme, preşedintele PSD, Mircea Geoană, optând pentru o soluţie de compromis, anume în a permite unor parlamentari să lipsească.

Aceleaşi surse au arătat că printre vocile radicale, care s-au pronunţat pentru ca parlamentarii PSD să părăsească plenul când Guvernul îşi asumă răspunderea, s-a numărat ministrul delegat Victor Ponta.

Geoană, fără să se pronunţe pentru una sau alta dintre variante, a exprimat o atitudine pacifistă, de compromis, el arătând că ar fi de evitat o abordare conflictuală a relaţiei cu PDL la asumarea răspunderii. De asemenea, el a arătat că o boicotare a asumării ar fi greu de gestionat în condiţiile în care două din legile în discuţie ţin de ministere social-democrate.

Aceleaşi surse au mai declarat că, după BPN, în şedinţele celor două grupuri PSD au fost stări de spirit diferite, senatorii arătându-se mai dispuşi să nu boicoteze asumarea răspunderii, în timp ce, la grupul din Cameră, mai mulţi deputaţi au făcut presiuni pentru părăsirea plenului şi determinarea amânării asumării răspunderii.

În cele din urmă, deputaţii nu au decis să părăsească sala de şedinţe, lăsând la latitudinea fiecăruia decizia de a participa sau nu la asumarea răspunderii. De asemenea, parlametarii din TSD vor purta banderole în semn de protest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici