Liderii PSD se aşteaptă ca Năstase să fie condamnat şi spun că nu vor face front comun cu el

Mai mulţi lideri PSD se aşteaptă ca în perioada următoare unii dintre membrii marcanţi ai partidului să fie deferiţi justiţiei, printre aceştia numărându-se şi preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, în cazul căruia ÎCCJ ar putea pronunţa, susţin surse PSD, o condamnare cu suspendare.

1671 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD se aşteaptă ca Năstase să fie condamnat şi spun că nu vor face front comun cu el

Adrian Năstase (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Liderii PSD au declarat că, potrivit unor informaţii din cercurile politice, se aşteaptă ca Adrian Năstase să primească pe 7 decembrie, de la completul de judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o sentinţă de condamnare cu suspendare în dosarul cunoscut sub numele "Mătuşa Tamara".

De asemenea, o parte a conducerii PSD suspectează că în primele luni ale anului 2012 şi asupra altor câţiva lideri centrali să fie deschise de către procurori dosare anticorupţie.

Potrivit surselor citate, dacă informaţiile despre o posibilă sentinţă cu condamnare în dosarul "Mătuşa Tamara" se adeveresc la pronunţarea de către ÎCCJ, liderii PSD nu vor face "front comun" în jurul lui Adrian Năstase.

"Dacă va fi condamnare, chiar şi cu suspendare, nu mai avem cum să facem zid în jurul lui. Câtă vreme acţiunea era încă la stadiul cercetării penale sau al acţiunii în instanţă, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar când s-a pronunţat justiţia nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru că Năstase a fost îndeajuns de abil să ducă acuzele procurorilor în derizoriu, iar instrumentarea a durat prea mulţi ani ca să mai constituie ceva spectaculos. Dar ca să ieşim toţi din conducerea PSD şi să spunem că este nevinovat....", a declarat unul dintre liderii PSD.

Statutul PSD prevede şi posibilitatea autosuspendării, în cazul în care membrul de partid în cauză este cercetat sau condamnat penal pentru infracţiuni incompatibile cu funcţa deţinută în partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici