Liderii USL au avut o şedinţă de urgenţă pe subiectul Roşia Montană, dar n-au ajuns la un consens

Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut, joi după-amiază, o şedinţă de urgenţă pentru a discuta pe tema proiectului privind Roşia Montană, însă reprezentanţii celor două partide nu au ajuns la un consens, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

264 afișări
Imaginea articolului Liderii USL au avut o şedinţă de urgenţă pe subiectul Roşia Montană, dar n-au ajuns la un consens

Liderii USL au avut o şedinţă de urgenţă pe subiectul Roşia Montană, dar n-au ajuns la un consens

Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut o discuţie la sediul USL, pe fondul disputelor din Comisia specială Roşia Montană dintre parlamentarii PSD şi cei al PNL.

Cei doi lideri ai USL nu ar fi ajuns la un consens asupra proiectului privind Roşia Montană, analizat în Parlament, au precizat sursele citate.

De asemenea, un alt subiect aflat în discuţia liderilor USL ar fi fost proiectul bugetului de stat pe anul 2014.

Comisia parlamentară privind Roşia Montană şi-a reluat joi lucrările, contrele din sală prelungindu-se cu dispute pe hol, în faţa jurnaliştilor, între reprezentanţii PSD şi cei ai PNL.

Din cauza disputelor din sală, la reluarea şedinţei, joi dimineaţă, lucrările au fost întrerupte pentru o scurtă pauză în care să se ajungă la un acord privind modul de lucru.

"Am luat pauză pentru a stabili un mod de lucru mai rapid, să găsim o formulă, să nu ne cramponăm de o virgulă, de un punct", le-a spus ziariştilor pe hol deputatul PNL Mircea Dolha.

El a fost întrerupt de senatorul PSD Gabriela Firea, care ieşise la rândul său din sala comisiei şi care i-a spus lui Dolha să nu dezinformeze presa.

"Nu ne cramponăm, domnule deputat, de o virgulă. Eu cred că dezbaterea e importantă, s-au modificat paragrafe întregi, nu virgule. Am modificat substanţial conţinutul, nu virgulele. Vrem să ne facem datoria pe care am primit-o în plen, nu să vizualizăm, cum aţi făcut dumneavoastră, vrem dezbatere, nu vizualizare", a spus Firea.

Ea a declarat presei că PSD vrea dezbatere pe toate capitolele, iar ceilalţi propun doar "vizualizarea" textului.

"Noi vrem dezbatere pe toate capitolele, iar dânşii propun doar să vizualizăm repede. Nu sunt modificări de virgulă, sunt de substanţă", a mai spus Firea.

Pauza a fost scurtă, iar comisia şi-a reluat dezbaterile cu uşile închise.

Şedinţa Comisiei parlamentare privind Roşia Montană a fost suspendată, miercuri noaptea, după ce reprezentanţii PPDD au avut o discuţie cu Gabriela Firea pe hol şi n-au mai participat la lucrări când s-a verificat cvorumul, iar PNL i-a acuzat pe aceştia de "trădare".

Preşedintele Comisiei, Darius Vâlcov, a anunţat, miercuri noaptea, după mai mult de zece ore de la debutul şedinţei, că aceasta a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici