Liderul deputaţilor PNL propune ca românii care primesc 75% din salariul de bază să piardă indemnizaţia dacă nu stau în casă

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a depus un amendament în Parlament prin care propune ca beneficiarii indemnizaţiei de 75% din salariul de bază să piardă acest dacă, pe perioada stării de urgenţă, încalcă dispoziţiile privind carantina sau starea de izolare.

971 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PNL propune ca românii care primesc 75% din salariul de bază să piardă indemnizaţia dacă nu stau în casă

Românii care primesc 75% din salariul de bază să piardă indemnizaţia dacă nu stau în casă

Măsurile de protecţie ale salariaţilor disponibilizaţi trebuie însoţite obligatoriu de responsabilitate, în special în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de carantină sau izolare la domiciliu, dacă acestea sunt dispuse în cazul lor, spune Roman.

Încetarea dreptului la indemnizaţie intervine în momentul încălcării acestor reguli şi se stabileşte de autorităţile competente în verificarea lor.

OUG privind alocarea indemnizaţiei de 75% a fost publicată în Monitorul Oficial şi intră în dezbaterea Parlamentului.

Guvernul a anunţat că va plăti firmelor afectate de criza pandemiei de coronavirus care îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici