Liderul deputaţilor PSD: Băsescu are o problemă cu Parlamentul României şi nu cu prim-ministrul

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, referitor la sesizarea adresată de şeful statului Curţii Constituţionale privind reprezentarea României la Bruxelles, că preşedintele Traian Băsescu "are o problemă cu Parlamentul României şi nu cu prim-ministrul".

146 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PSD: Băsescu are o problemă cu Parlamentul României şi nu cu prim-ministrul

Liderul deputaţilor PSD: Băsescu are o problemă cu Parlamentul României şi nu cu prim-ministrul

"Domnia sa are o problemă cu Parlamentul şi nu cu prim-ministrul României", a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, Curtea Constituţională "nu poate legifera".

"În această speţă, între opinia Parlamentului luată cu majoritatea din plenul reunit şi opinia domniei sale (a preşedintelui Băsescu - n.r.) luată nopatea, pe secret, pe furiş, la Curtea Constituţională, Curtea Constituţională în celeritatea ei nu poate legifera. Dacă Curtea Constituţională legiferează, atunci îşi depăşeşte competenţele, aşa cum îi place domnului Zegrean să spună, înainte de a judeca", a adăugat Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind reprezentarea României la Consiliul European, sesizarea urmând să fie discutată miercuri.

Curtea Constituţională a confirmat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu a formulat o sesizare pe acest subiect, care va fi discutată, miercuri, 27 iunie.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis prim-ministrului Victor Ponta, miercuri, o scrisoare în care îi atrage atenţia că participarea la Consiliul European fără mandat din partea şefului statului echivalează juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici